Advertorial van Vredestein

Advertorial Regio

De toonaangevende paardenbloemen fietsband van Vredestein

Apollo Vredestein toonde bij het Business Festival een opvallende primeur. De toonaangevende bandenfabrikant presenteert een met ‘flower power’ gemaakte band. Het betreft ‘s werelds eerste fietsband die gemaakt is van rubber dat wordt gewonnen uit de wortels van paardenbloemen.

Redactie 11 november 2018

Flower power vredestein bandenfabrikant fietsbanden fietsen racefiets racefietsen paardenbloemen natuurrubber duurzaamheid rusland kazachstan

Vredestein heeft deze revolutionaire innovatie gerealiseerd in samenwerking met Wageningen University & Research. Het project is Drive4EU genoemd en is mede gefinancierd door de Europese Unie.

Vredestein laat met dit unieke product zien dat duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staat. Men is nu zover met de ontwikkeling dat de band kan worden geïndustrialiseerd en Vredestein verwacht binnenkort een kleine oplage voor de markt te kunnen produceren.

Lees ook: Zo ontwikkelde Apollo Vredestein fietsbanden van paardenbloemen

Duurzaamheid

Om herkomst en duurzaamheid van de band te benadrukken is de zijkant (schouder) van de band groen. De nieuwe fietsband krijgt de naam Fortezza Flower Power mee. Voor de productie is gebruik gemaakt van de Russische paardenbloem die hiervoor speciaal in Nederland is verbouwd. In tests voldoet de band uitstekend en het valt op dat de Fortezza Flower Power meer grip biedt dan banden met de traditionele natuurrubber compounds.

Vredestein onderzoekt of de band in de toekomst daadwerkelijk geschikt is voor massaproductie. Dat zou een revolutie in de bandenindustrie zijn. Bezoekers v an het Business Festival maken er in elk geval in een vroeg stadium al kennis mee.