Nieuws Regio

'Uitstraling is ook heel belangrijk'

Artjan van Kooten, mede- eigenaar van VKP, een bouwbedrijf in Kapelle gespecialiseerd in houtskeletbouw, ruwbouwtimmerwerk en gevelbekleding, kiest voor het totaalpakket.

Timo van de Kasteele | De Ondernemer i.s.m. VKP 22 december 2017

Vkp auto4 1

Zijn medewerkers zijn vaak onderweg en rijden gemiddeld 30.000 tot 50.000 kilometer per jaar. Opdrachtgevers zitten in heel Zuidwest-Nederland: van Rotterdam tot Vlissingen en over de grens, in Brussel.

Vergelijken

Bedrijfsbussen zijn rijdende werkplaatsen, waarin het personeel veel tijd doorbrengt. Een deel van het wagenpark is recent vernieuwd. Artjan: ,,Als je niet merkgebonden bent, ga je vergelijken. Uren heb ik de brochures van verschillende merken bestudeerd. En onderaan de streep maakt het nauwelijks uit of je voor Peugeot, Ford of Mercedes kiest. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste auto is hooguit honderd euro. Maar kijk je naar uitstraling, dan verdient Mercedes een dikke tien. En daar betalen we graag wat meer voor."

VKP heeft gekozen voor de verlengde variant van de Mercedes Vito. Onder de kap huist een nieuwe dieselmotor, die nog zuiniger is dan zijn voorganger. Voor het onderhoud heeft VKP bij Automotions een onderhoudscontract afgesloten. Zo komt het bedrijf niet voor verrassingen te staan. ,,Als ondernemer weet je graag waar je aan toe bent.''

Persoonlijk contact

Los van de uitstraling, de kwaliteitsbeleving en het servicecontract voor onderhoud is ook het contact met verkoper Mark Nieuwpoort van Automotions van groot belang geweest. ,,Mark kwam meteen met een scherpe offerte en dacht met ons mee. Onze bussen waren uitgerust met imperials, die op de snelweg veel kabaal maakten. In overleg hebben we dakdragers getest. Dat bleek een succes." Zes van de circa vijfentwintig bedrijfsauto's van VKP zijn nu vervangen door het merk met de welbekende ster op de neus. Een keuze waar VKP erg blij mee is. In de toekomst wil Artjan de rest van de wagens ook laten vervangen.