Aangeboden door eHerkenning

Podcast

Veiliger en efficiënter werken met eHerkenning

Het is dé manier voor bedrijven om in te loggen bij verschillende overheden. eHerkenning is gemakkelijk toe te passen bij al meer dan 400 (overheids)organisaties en het is veilig. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar. Rogier van Dokkum (opdrachtgever van eHerkenning bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Marije Jurriëns (adviseur eHerkenning) vertellen presentatrice Anna Neeltje de Boer in deze podcast wat eHerkenning is en waarom het verstandig is om over te gaan.

Eherkenning artikel1

Anna Neeltje de Boer 4 juni 2019

Tien verschillende inlogcodes en wachtwoorden? Dat kan eenvoudiger. ,,Het UWV, de Belastingdienst, met eHerkenning kunnen bedrijven terecht bij meer dan 400 overheidsinstanties’’, vertelt Van Dokkum. ,,Ook prettig: medewerkers kunnen specifiek gemachtigd worden voor bijvoorbeeld UWV-zaken, of de accountant voor de belastingzaken. Handig en een stuk veiliger.’’ Uit onderzoek van De Ondernemer blijkt dat inmiddels 57 procent van de ondervraagden heeft gehoord van eHerkenning en weet wat het is. Van hen vindt 89 procent het logisch dat de overheid toezicht houdt op eHerkenning en de ontwikkeling hiervan.

Betrouwbaarheidsniveaus

,,Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Een hoog betrouwbaarheidsniveau betekent dat bij aanschaf de identiteit goed moet worden gecontroleerd’’, zegt Jurriëns. ,,En je handelt namens het bedrijf. Daarvoor moeten een aantal aanschafstappen doorlopen worden en als dat eenmaal gedaan is, kunnen alle online zaken op een veilige, betrouwbare manier met een eHerkenningsmiddel gedaan worden en is een bezoekje aan het loket niet meer nodig.’’ En dat is het grootste voordeel, vinden deelnemers aan het onderzoek. 19 procent vindt vooral het gemak van het inloggen prettig. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken. Het is overzichtelijk, bespaart tijd.

Gemak van inloggen

19 procent vindt vooral het gemak van het inloggen prettig. Het bespaart tijd en je kunt op elk gewenst moment makkelijk zaken regelen met de overheid. Aan het doorlopen van de aanschafstappen voor een betrouwbaar inlogmiddel hangt wel een prijskaartje. De prijs van eHerkenning hangt met name af van het gewenste betrouwbaarheidsniveau. ,,Een betrouwbaar inlogmiddel kost nou eenmaal geld. Een lijst van de erkende leveranciers staat op eherkenning.nl’’, aldus Jurriëns. ,,Heel veel verschillen ze niet van elkaar. Ook niet in prijs. Het zit in kleine dingen: inloggen via een sms, token of applicatie? Die keuze moet ieder voor zich maken.’’ 15 procent van de ondervraagden geeft aan het een nadeel te vinden dat het wat kost. De prijs wordt betaald voor kwaliteit en digitale veiligheid. 92 procent van de ondervraagden heeft daar dan weer alle vertrouwen in.

Snelle afhandeling van de aanvraag

Voor een goede en snelle afhandeling heeft Jurriëns nog enkele tips. ,,Het is raadzaam om een aantal belangrijke zaken bij de hand te hebben. Met eHerkenning handel je namens het bedrijf en dat betekent bij aanschaf dat zowel de medewerker als wettelijk vertegenwoordiger geïdentificeerd worden. Houd legitimatiebewijs, KVK-uittreksel, e-mailadres en telefoonnummer bij de hand. En check sowieso eherkenning.nl even, daar staat een handig stappenplan.’’

Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar

,,Als ik ondernemer was, zou ik nu alvast eHerkenning aanschaffen, op niveau 3 om precies te zijn’’, vult Van Dokkum aan. ,,Er ligt nu een wet in de Kamer die eHerkenning de standaard oplossing voor ondernemers maakt. Dus wacht niet te lang. eHerkenning is nu al te gebruiken. Straks onmisbaar, nu verkrijgbaar.’’

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details