Nieuws Regio

Vitaliteit is een ongoing proces

Fitness, yoga en bootcamp: bij advocatenkantoor Kennedy Van der Laan kan het allemaal. Aangevuld met een biologische lunch, stilteruimte en stoelmassages. ,,Het is nu eenmaal een feit dat mensen die lekker in hun vel zitten beter functioneren.’’. In 2016 werd Kennedy Van der Laan uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland.

Crissy Mulder, De Ondernemer i.s.m. ONVZ 23 augustus 2017

Kennedy van der Laan 2

Harris Gomes, HR-adviseur bij Kennedy Van der Laan: ,,Vitaliteit komt terug in alle aspecten van onze organisatie. Dat maakt het verschil. Bij een vitaliteitsprogramma denkt men al snel aan een fysieke invulling. Wij trekken het breder. Ons programma bestaat uit drie pijlers: voeding, fysiek én mentaal. Zo draagt vitaliteit op elke mogelijke manier bij aan het welzijn van onze medewerkers. Met dit vitaliteitsbeleid willen wij de energie en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers versterken.”

Bewustwording

,,Daarnaast willen wij de bewustwording van het belang van gezondheid en vitaliteit vergroten. Het is nu eenmaal een feit dat mensen die lekker in hun vel zitten beter functioneren. Zij vallen minder vaak uit, door bijvoorbeeld een burn-out, en dragen actief bij aan een betere werksfeer en teamspirit. Zo maakt vitaliteit onze medewerkers, teams en uiteindelijk onze hele organisatie sterker.”

Vitaliteit als standaard

Gomes ziet vitaliteit als een ongoing proces. ,,Vitaliteit is geen score of KPI die je haalt en daarna blijvend is. Je moet er voortdurend aan werken. Daarom zijn wij consistent in de uitvoering van ons vitaliteitsbeleid. In het bedrijfsrestaurant bieden wij alleen biologisch eten aan. Op alle restauranttafels staan nieuwsflitsen en tips over gezond eten. Daarbij kennen wij een fietsregeling in plaats van een lease- of bedrijfsautoregeling. Alles om de energie en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers te versterken én hun bewustwording te vergroten. Onze droom is dat er op een dag geen sprake meer is van een vitaliteitsbeleid of programma. Dit omdat het binnen de organisatie dan simpelweg de standaard is.”

Ook dit jaar organiseren ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland weer de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Per provincie worden drie finalisten gekozen. Zij nemen het in de finale tegen elkaar op om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 in de wacht te slepen.

Is jouw bedrijf het vitaalste van Nederland? Meld je dan aan op: vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit binnen hun bedrijf, waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de medewerkers belangrijke punten zijn.

Vitaliteit is geen score of KPI die je haalt en blijvend is