Nieuws Regio

Vitaliteit zorgt voor goede werksfeer

Interactie en sociaal ondernemerschap zijn de kernwoorden van New Nexus. Het jonge IT-bedrijf uit Tynaarlo werd vorig jaar uitgeroepen tot meest vitale bedrijf van de provincie Drenthe. Directeur Richard Tapper vertelt hoe zij dat hebben bereikt.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 9 maart 2017

New nexus header deondernemer

“We doen normaal nooit mee aan dit soort wedstrijden”, vertelt Tapper. “Maar de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf van Nederland past helemaal in ons straatje. Sociaal ondernemerschap staat bij ons heel hoog in het vaandel.”

“Het is cruciaal dat je als werkgever niet alleen goed voor jezelf en je bedrijf zorgt, maar ook voor je directe en indirecte omgeving”, stelt de directeur.

IT-bedrijf New Nexus bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt IT-oplossingen voor honderden cliënten in Noord-Nederland. Het bedrijf, opgericht in 2007, staat te boek als de ervaren kustvaarder met voldoende slagkracht voor grote projecten en de flexibiliteit van een kleine wendbare organisatie.

Medewerker staat centraal

De medewerker staat centraal: dit uit zich in het hele bedrijf. New Nexus heeft per werknemer een hoog opleidingsbudget en consultants kunnen hun eigen aandeel binnen het bedrijf uitbouwen. Hierdoor nemen de betrokkenheid en bevlogenheid enorm toe. New Nexus heeft contact met divers scholen in de regio om jongeren te enthousiasmeren voor beta-opleidingen.

De onderneming uit Tynaarlo was één van de drie bedrijven in Drenthe die volgens de jury het beste scoorden als het gaat om vitaliteit (gezondheid van de werknemers), mobiliteit (stappen maken binnen de onderneming) en excelleren (het beste uit medewerkers halen). De andere twee kandidaten waren groothandel Complies en OIM Othopedie.

Goede sfeer op de werkvloer

Complies is een groothandel in IT-producten. De oprichters zijn groot voorstander van duurzaamheid en voelen zich verantwoordelijk voor het welzijn van de dertig gezinnen die afhankelijk zijn van het bedrijf. OIM Orthopedie heeft 430 werknemers in dienst. Dankzij de goede sfeer op de werkvloer blijven werknemers opvallend lang in dienst en dragen vaak ook familieleden aan voor vacatures.

Lees ook: Positieve vibe door gezonde medewerker Zalsman

Vitaalste bedrijf van Nederland

Ook dit jaar organiseren ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland weer de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Ieder bedrijf kan zich aanmelden op www.vitaalstebedrijf.nl. Per provincie worden drie finalisten gekozen. De winnaars van de 12 provincies nemen het aan het eind van het jaar tegen elkaar op om de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Is jouw bedrijf het vitaalste van Nederland?

Bedrijven kunnen zich inschrijven op www.vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

Het is cruciaal dat je als werkgever goed voor je directe en indirecte omgeving zorgt

Richard Tapper, directeur New Nexus