Advertorial van The Art of Living

Advertorial Regio

Woonbeurs: The Art of Living nu ook te beleven

Al 19 jaar gunt het luxe woon- en lifestylemagazine The Art of Living haar lezers een kijkje in imponerende villa’s en monumentale woningen. Nu wordt het sterke merk uitgebreid met een event: van 28 tot en met 31 maart komen de reportages tot leven in een woonbeurs in het Autotron.

Redactie De Ondernemer i.s.m. The Art of Living | Foto: Jeroen Appels (Van Assendelft) 23 maart 2019

Artof Living1

De focus op de beurs ligt op wonen, interieur, outdoor en kunst, legt uitgever/eigenaar Toon Thijssen uit. Lifestyle wordt daarbij net zoals in het magazine in de ruimste zin van het woord belicht. Exclusieve auto’s, met de wereldprimeur van de Lightyear, zullen niet ontbreken en de opening op donderdagavond zal worden opgesierd met diverse optredens van artiesten in samenwerking met Wentink Forno & Partners en Piano’s Maene. Dat er nu ook een event is van The Art of Living past goed bij de uitbreiding van het merk de afgelopen jaren. Inmiddels is The Art of Living een heus familiebedrijf geworden met de zonen Mike Thijssen als commercieel directeur en Jim Thijssen als operationeel directeur. Vanaf 2017 is de redactie ook actief met een digitaal platform, dat via Facebook ruim 45.000 volgers heeft.

Tijdens het event op de vrijdag wordt bovendien hun tweede hardcoverboek gepresenteerd met 31 villaprojecten. Dit in aanwezigheid van alle partners, waaronder architecten, designers en ambachtelijke bedrijven. Hoewel het de eerste editie van het event is, hebben vader en zonen Thijssen het meteen groot aangepakt. ‘’Van dit niveau is er op dit moment geen beurs in deze regio,’’ aldus Mike Thijssen. Circa 100 bedrijven presenteren zich in de grote hal van het Autotron. De blikvangers zijn volgens Thijssen de twee tuinen van ruim 1000 vierkante meter die binnen aangelegd zijn door 30 leveranciers, in samenwerking met Knops Tuindesign en Buijtels Buitengewone tuinen. In de tuinen zijn naast diverse bekende outdoormerken onder andere een zwembad, sauna of spa verwerkt. Ook staat er onder een overkapping met zonne-energie een Tesla model X met laadpaal. Trots is Mike Thijssen ook op de sprekers: Osiris Hertman, Marcel Wolterinck en Linda LaGrand zijn enkele designers die gratis masterclasses komen geven. Het zijn namen die vaker in het magazine terugkeren, want de organisatoren konden bij de programmering rijkelijk uit hun netwerk putten.

Lightyear One

Op het event is er in de stands ruime aandacht voor al wat met lifestyle te maken heeft, van luxe keukens, audio en video en domotica tot wellness. Daarnaast zijn er galerieën met foto–, schilder- en beeldende kunst. Op het bordes is over de volle breedte van de hal een The Art of Living Gallery’ met 15 topkunstenaars, waaronder Fons Schobbers, Chris Tap, Richard Smeets, Jacques Tange en meer. Vanuit België komt de bekende street artist Steve Locatelli met een expositie. Voor de sportieve bezoekers is er tenslotte nog een racesimulator en een golfsimulator met een pro.

Daarnaast is er ook een absolute primeur, die gepresenteerd wordt in een ‘Dome’. Dit is het prototype van de Lightyear One, de eerste gezinsauto ter wereld op zonne-energie, die voor het eerst wordt getoond aan het publiek. Een tegenhanger is de Ferrari GTB/4 Daytona van veilingbedrijf Sotheby’s in de hal bij binnenkomst. De vele contacten vormden de aanleiding voor het organiseren van de beurs. Mike Thijssen: “Mensen vroegen ons al tijden wanneer we nou eens met een event zouden komen.” Nu is het dan zover, nog net voor het 20-jarig jubileum in 2020 van het magazine The Art of Living.