Advertorial van KroeseWevers

Advertorial Regio

Workshop fiscale mogelijkheden bij bedrijfsopvolging

Boris Meinders, estateplanner (nalatenschapsplanner) bij KroeseWevers, verzorgde een exclusieve workshop tijdens het Business Festival over de fiscale kansen bij bedrijfsopvolging

Redactie 7 november 2018

Boris Meinders kroesewevers

Samen met Frans Weghorst (algemeen directeur bij Weghorst AVIA) liet Boris zijn licht schijnen op de royale fiscale mogelijkheden die de wet biedt bij bedrijfsopvolging binnen de familiesfeer. Tijdens de interactieve sessie stond de praktijkcase (bedrijfsopvolging in het familiebedrijf) van Frans Weghorst centraal.

Familiebedrijven hebben in de wereld van het ondernemerschap hun eigen dynamiek. Bij KroeseWevers kennen ze de verschillende aspecten van de dynamiek als geen ander. Bij bedrijfsopvolging dient rekening te worden gehouden met zaken als tradities, het eigen gezicht van een bedrijf, kwaliteit van de opvolgers, positie van niet opvolgers, huwelijkse voorwaarden en uiteraard de fiscale mogelijkheden en onmogelijkheden.

"Wij hebben regelmatig te maken met bedrijfsopvolging en kleden een en ander goed in", aldus Meinders. "De overdracht van Weghorst Avia naar de zoons van Frans Weghorst is een actuele zaak. We hebben Frans Weghorst bereid gevonden om zijn ervaringen daarin met het publiek te delen. Aan de hand van een gesprek met hem kwamen zowel de logische als minder verwachte aspecten bij zo’n overdracht aan bod.

Het optimaal reageren op fiscale heffingen is daarbij belangrijk. Er is veel mogelijk, maar daar horen uiteraard de nodige voorwaarden bij. In de presentatie worden kansen en knelpunten besproken.’’ Een team van specialisten van KroeseWevers was op 18 oktober de gehele middag op Vliegveld Twenthe aanwezig tijdens het Business festival Twente.