Regio

Centrum van Apeldoorn krijgt met Green Leaf nieuw Aziatisch restaurant

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Zi-Shun Chan kreeg de horeca met de paplepel ingegoten. Zijn overgrootvader opende in 1960 een van de eerste Chinese restaurants van Nederland. Zijn opa en ouders volgden dat voorbeeld. Waar zij nog met het bekende luikje tussen gasten en keuken werkten heeft Green Leaf een geheel open keuken. ,,Het voordeel van een cascogebouw'', legt Chan uit. ,,We hebben alles helemaal naar onze ideeën kunnen inrichten.''

Traditioneel Chinees-Indisch restaurant

Zijn ouders waren eigenaar van een traditioneel Chinees-Indisch restaurant in het centrum van Zwolle. Vader Yinglu Chan dacht met Shun mee over hoe hij Green Leaf het beste vorm kon geven. ,,Mijn ouders hebben natuurlijk ontzettend veel ervaring. Daar maak ik graag gebruik van. We zitten geregeld om tafel zodat ik mijn plannen kan toetsen.''

Lees ook: Vier tips voor een succesvolle financieringsaanvraag

Lees verder onder de advertentie

Potentie

Het concept voor een restaurant waarin werelden worden verbonden had de 33-jarige Chan al langer in zijn hoofd. ,,Anderhalf jaar geleden werden we op dit pand gewezen. Ik vond het meteen een mooie plek. In het centrum van Apeldoorn, een stad waar veel gebeurt. Met parkeergelegenheid om de hoek en ruimte voor fietsers. Eenmaal binnen zag ik meteen de potentie.''

La Garage

Op 1 januari kreeg Chan de sleutel van de ruimte onder het appartementencomplex Le Garage. ,,Vervolgens zijn we met lokale partijen aan de slag gegaan. Dat was een bewuste keuze, want je moet het in een stad met elkaar maken. Daarom ben ik ook blij dat in deze omgeving al veel horeca is. De buren van het Stadscafé hebben een prachtige zaak. In de Van Kinsbergenstraat zijn veel goede restaurants. De aantrekkingskracht van dit gebied op mensen die uit eten willen is groot. Je versterkt elkaar.''

Lees ook: Hoe deze 13-jarige miljoenen winst maakt met haar eigen snoepbedrijf

Lees verder onder de advertentie

Positieve reacties

De eerste weken verlopen naar wens. Chan krijgt naar eigen zeggen veel energie van de positieve reacties van zijn gasten.

,,En onze wijn is tijdens de nationale huiswijncompetitie verkozen tot de beste huiswijn. Daar ben ik best trots op.''

Urilift

De urilift voor de deur van het restaurant is wel een minpuntje. Die stond daar prima toen er nog een verpauperde supermarkt achter zat, maar dissoneert met de uitstraling van Green Leaf. ,,We zijn in overleg met de gemeente, zodat de urilift verplaatst wordt'', zegt Chan. Dat biedt ook perspectief voor een andere wens. ,,We willen graag een mooi terras voor de zaak.''

Lees verder onder de advertentie