Blog #supportondernemers

2021 wordt het 'jaar van de ondernemer'

Oud & Nieuw later gewoon nog maar eens vieren op, laten we zeggen, vrijdag 30 april 2021? Dan heeft Youp zijn volle zaal, gaan we zonder mondkapje in de rij staan voor oliebollen, kunnen we elkaar om twaalf uur omhelzen en proosten op het nieuwe jaar, het 'jaar van de ondernemer'. Want dát wordt het, blogt Gerard van den Broek: het 'jaar van de ondernemer'.

Gerard van den Broek 31 december 2020

Gelukkig nieuwjaar vuurwerk 2021

Het jaar zit er op. Het jaar waar weinig mensen positief op terug zullen kijken. Het jaar dat met hetzelfde respect zal worden uitgesproken als het antwoord op de vraag 'welke club speelt in de Amsterdam Arena?' gegeven door een willekeurige voorbijganger op de Coolsingel. Kortom, strik erom en op naar 2021.

Ik heb ze allemaal al voorbij horen komen. 2021 wordt het Jaar van de Os, de hoop, perspectief, vrede, verkiezingen enzovoorts. Maar vergeet de Chinese sterrenbeelden, voorspellingen van glazenbolfuturologen en de politieke beloftes in aanloop naar de verkiezingen: 2021 wordt het 'jaar van de ondernemer'. Alleen al omdat ze dat ontzettend verdienen.

Afgelopen jaar werden ondernemers onevenredig hard getroffen door de coronacrisis en zullen - let op mijn woorden - keihard terugkomen. Waarom? Ten eerste: omdat het ondernemers zijn. Vooral ook omdat zij invulling geven aan behoeftes van hun klanten. En als ik zo’n beetje om me heen luister hebben die klanten veel behoeftes…

Een biertje aan de bar met vrienden, een dagje naar de sauna, lekker op vakantie naar de zon, weer eens een weekendje weg, een avondje naar het theater, een hapje eten buiten de deur, nieuwe kleding omdat er een feest aankomt, een event bezoeken voor wat inspiratie. Een stuwmeer vol hunkering naar ontspanning, vermaak en genot - en wie kunnen daar invulling aan geven? Precies, ondernemers!

Lees ook: Dit is hét Woord van het Jaar: ondernemer

Maar vooralsnog helpen we ondernemers helaas nog het meest door nog even helemaal niets te doen en de richtlijnen van het RIVM te volgen. Feit is dat we helemaal klem zitten in de zorg en dat het nog even duurt voordat we allemaal gevaccineerd zijn. Maar in 2021 komt de omslag, dat is vrijwel zeker.

Misschien moeten we Oud & Nieuw later gewoon nogmaals vieren op, laten we zeggen, vrijdag 30 april. Dan heeft Youp zijn volle zaal, gaan we lekker in de rij staan voor oliebollen en kunnen we elkaar om twaalf uur omhelzen en proosten op het nieuwe jaar, het Jaar van de Ondernemer. Maar intussen: ook nu alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Gerard van den Broek

Directeur De Ondernemer

Gerard van den Broek is directeur van De Ondernemer, het grootste zakelijk platform van Nederland. De Ondernemer is onderdeel van DPG Media.

Reageren? Mail: gerard@deondernemer.nl.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.