Nieuws #supportondernemers

Hoe thuisbezorging biologisch vlees 'Conny's Koe' toekomst geeft

Ondernemen zit haar in het bloed. Als dochter van een veehandelaar heeft Conny Schalke Bax als kind al geleerd om te onderhandelen. Ze begon haar eigen bedrijf 'Van Je Af Management' (nu: Support) en regelt zakelijke belangen voor artiesten en creatieven, en startte 'Conny's koe', met eerlijk, biologisch vlees. Na een moeilijke periode herpakte Conny zich en is voor de pasen gaan thuisbezorgen. Een succes.

Van onze redactie 13 april 2020

Koeien

'Na de eerste twee weken corona, mijn branche ligt helemaal plat, als een soort van verlamd op de tuinstoel te hebben gezeten: kwam er weer een beetje energie. Sinds drie jaar verkopen wij, meer voor de hobby, biologisch vlees. 'Conny's koe' noemen we het. Ik ben zelf een dochter van een veehandelaar. En vind het belangrijk om goed en zo puur mogelijk te eten', schrijft Conny op LinkedIn.

'Fantastische boer met de mooiste koeien van het land'

In 2016 zijn Conny en haar man begonnen met het verkopen van eerlijk, biologisch en bovenal Hollands vlees. 'Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Uit nostalgie zijn we dit begonnen. We hebben een fantastische boer gevonden met de mooiste koeien van het land. Koeien die met liefde worden verzorgd, in een groene wei staan en een mooi leven hebben. Dat komt alleen maar het product ten goede.'

'Eten is nu belangrijker dan ooit'

'Via de boerenfamilie Van Zadelhoff uit Ouderkerk heb ik de mooiste koeien. Eten is nu belangrijker dan ooit. Dus mijn man en ik zijn aan de slag gegaan. Mooi vlees voor de Pasen aan huis bezorgd in en rond Amsterdam. Binnen de RIVM voorwaarden. En met succes! Twee dagen lang zaten we tussen de gekoelde boxen. En met handschoenen aan in de auto, om onze klanten blij te maken. Met een grote glimlach stonden ze in de deuropening. Was mooi om te zien.'

Conny en haar man gaan er mee door, hebben ze aangekondigd, want met onder meer thuisbezorgen geven zij hun bedrijf 'Conny's Koe' weer toekomst. Belangstellenden kunnen voor meer informatie e-mailen naar connyskoe@yahoo.com.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.