Aangeboden door KPN Zakelijk

Branded Content Zzp

Flexwerken? Op deze locaties moet je een keer geweest zijn

Komen de muren van je thuiswerkplek of kantoor op je af? Verandering van omgeving doet een mens goed. En mooi meegenomen: grote kans dat je andere gelijkgestemde ondernemers ontmoet. Flexwerken op één van deze plekken betekent gegarandeerd goede koffie en een flinke dosis inspiratie, zodat je er weer tegenaan kunt.

Esmee Weerden 26 mei 2023

Co work spaces freelance zzp kpn zakelijk

Komen de muren van je thuiswerkplek of kantoor op je af? Verandering van omgeving doet een mens goed. En mooi meegenomen: grote kans dat je andere gelijkgestemde ondernemers ontmoet. Flexwerken op één van deze plekken betekent gegarandeerd goede koffie en een flinke dosis inspiratie, zodat je er weer tegenaan kunt.

1. Frisse zeewind door je bedrijf

Bij Club Zand in Castricum aan Zee gaan hard werken en een relaxte sfeer hand in hand. Voor 28,50 euro reserveer je een tafel waar je vier uur lang ongestoord kunt werken, inclusief lunch en onbeperkt koffie en thee. Het is tevens een ideale plek om je klanten te ontvangen. Brainstormen met uitzicht op zee en aansluitend een zakelijk diner met je voeten in het zand: Club Zand snapt waar je als ondernemer behoefte aan hebt. Of wat te denken van co-working? Er zijn verschillende ruimtes voor groepen die naar wens opgesteld kunnen worden. De locatie is het hele jaar door geopend.

2. Nooit meer alleen

Over co-working gesproken. Het internationale concept Mindspace met vestigingen in Amsterdam en Utrecht geeft hier een compleet nieuwe dimensie aan. Verwacht geen simpele flexwerkplekken, maar een waar community-gevoel in de ‘boetiek-flexruimtes’. Een dag werken bij Mindspace kost 27 euro en staat garant voor veel inspiratie en leren van netwerken van andere ondernemers. Ze hebben zelfs een app ontwikkeld waarin duizenden ondernemers elkaar helpen. En moet je geconcentreerd aan de slag? Naast open lounges zijn er voldoende werkplekken om je volledig af te sluiten.

Mobiele hotspot

Wist je dat bijna de helft van alle ondernemers dit jaar te maken krijgt met een cyberaanval? Zeker als je gebruik maakt van een openbare wifi-verbinding is deze kans aanwezig. Het gebruik van je eigen mobiele hotspot is een stuk veiliger. Met een Zakelijk Unlimited abonnement van KPN maak je eenvoudig van jouw mobiele telefoon een mobiele hotspot voor je laptop. Zo heb je altijd je eigen 5G-verbinding op zak. En niet onbelangrijk: je eigen wifi-verbinding is nog sneller ook.

3. Kom weer in balans

Schiet sporten er te vaak bij in, omdat je werk altijd voorrang heeft? Dat is geen excuus bij yogastudio Bhalu in Nijmegen. Na een uurtje op de mat, ben je productiever dan ooit tevoren. Het huiskamergevoel hebben ze hier uitgevonden: werken doe je na een yogales in een sfeervolle ruimte tussen het groen. Alsof je buiten zit, maar dan binnen. Een deadline halen wordt zo wel heel makkelijk. Na een gezonde lunch keer je met een voldaan gevoel weer naar huis.

4. Alles in één op een circulaire plek

Aan afleiding en inspiratie geen gebrek bij Bluebirds in the Backyard in Dordrecht. Verspreid over twee etages in een monumentaal pand, zijn er genoeg plekken waar je neer kunt strijken met je laptop. In de stiltetuin achter het gebouw is het heerlijk tot rust komen na een drukke videocall. Naast werken, kun je hier ook winkelen en eten en drinken. Duurzaam ondernemen is het uitgangspunt van eigenaresse Claire. Ze werkt veel samen met lokale ondernemers. Ook hergebruikt ze zoveel mogelijk producten, waar ze unieke creaties van laat maken voor in haar atelier. En dat alles op dezelfde locatie.

5. Richting het noorden

Nog zo’n ruime en overzichtelijke locatie, ditmaal in het noorden van ons land: De Uurwerker in Groningen. Deze gezellige zaak zit verscholen tussen het Harmoniecomplex en de Kromme Elleboog in de stad Groningen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben je hier van harte welkom. Blijven hangen voor de vrijdagmiddagborrel is op deze manier wel heel aantrekkelijk. Trek gekregen? De houtovenpizza’s zijn aan te raden.

Veilig werken

Je laptop opladen doe je bij De Uurwerker in de zijzaal, waar een tal van stopcontacten zitten. Handig, want dan kun je gelijk software updates installeren. Deze zijn belangrijk om te voorkomen dat je laptop kwetsbaar is voor cyberaanvallen en datalekken. Extra tip: geef cybercriminelen geen kans je laptop binnen te dringen door regelmatig je wachtwoorden aan te passen en gebruik te maken van tweefactor-authenticatie. Als je een Zakelijk Internet abonnement van KPN hebt, worden je apparaten standaard al beschermd tegen malware, ransomare en virussen.

6. Hemelse koffie

Door naar het zuiden is Boekhandel Dominicanen in Maastricht een werkbezoekje meer dan waard. De boekhandel is niet voor niets uitgeroepen tot ‘mooiste boekhandel ter wereld’: hier werk je in een gotisch kerkgebouw uit de elfde eeuw. Schuif aan bij het altaar in de koffiebar van Coffeelovers met rondom goede stoelen én voldoende stopcontacten. Nooit eerder smaakte koffie zo hemels tijdens een werkdag.

7. Broeiplaats voor ideeën

Uit onderzoek blijkt dat de aanblik van natuur je concentratie en geheugen direct verbetert. Komt dat even mooi uit: het café Broei in Utrecht is een groene oase vol planten. Het is een geliefde plek van veel flexwerkers en de ideale werkplek voor het opdoen van inspiratie. Hier lunch je 100 procent plantaardig. De keuken van Broei draait om groenten, heel veel groenten. Deze kopen of krijgen de koks van lokale ondernemers en enthousiaste thuistelers.

Creëer een optimale flexwerk beleving

Ook zin gekregen om een dag buiten de deur te werken? Je wilt dan niet afhankelijk zijn van de wifi op locatie. Met een Zakelijk Unlimited abonnement van KPN kun je je mobiel makkelijk als mobiele hotspot inzetten. Je bent dan verzekerd van een veilige wifi-verbinding en bovendien maak je snel en veilig gebruik van mobiel internet.

Denk ook aan een laptop met goede beveiliging: update je software regelmatig en vergeet niet zo nu en dan een back-up van je bestanden te maken. Zo blijven je bestanden uit handen van hackers en voorkom je cyberaanvallen.

Werk je naast thuis vaker onderweg of op een flexwerkplek? Kijk dan eens of je gebruik wilt maken van de combinatiekorting van KPN Zakelijk. Zo combineer je de voordelen van je internetabonnement voor je thuiskantoor met financiële voordelen voor een mobiel abonnement.

Zakelijk Unlimited abonnement

Ontdek alle voordelen van een Zakelijk Unlimited abonnement van KPN.