Aangeboden door Repay HRM

Branded Content Zzp

Repay HRM: 'meer inzicht in het zzp-inhuurproces'

Ondernemers op het gebied van HRM compleet ontzorgen. Dat is sinds 2005 het doel van Repay HRM. Naast payroll en uitzenden biedt het bedrijf sinds 1 januari 2022 een zzp-platform aan.

Peter Westhof 30 mei 2022

Repay Hans Vlugt 17 of 18 1

,,De wereld rond zzp verdient meer duidelijkheid en dit platform zorgt daarvoor.'' Foto: Hans Vlugt, directeur Repay HRM

,,Wij vinden dat de wereld van zzp meer duidelijkheid verdient”, vertelt Hans Vlugt, directeur van het in Tilburg gevestigde bedrijf. ,,Zodra je met meerdere zzp’ers samenwerkt is het lastig om het overzicht te behouden. Daardoor neemt de kans op schijnzelfstandigheid toe en daarvan draag je als opdrachtgever de risico’s.”

Handige businesstools

Repay HRM heeft een speciaal platform ontwikkeld, waarbij zowel zzp’ers als opdrachtgevers zich kunnen aansluiten. ,,Dankzij de handige businesstools krijgen beide partijen meer inzicht in afspraken, lopende opdrachten en bedrijfsinformatie van partners”, stelt Vlugt. ,,Opdrachtgevers kunnen managementrapportages uitdraaien om inzicht te krijgen in de kosten van hun zzp-schil, omdat alles op één plek staat. Daarnaast kunnen zzp’ers een gedetailleerd jaarplan maken en bijvoorbeeld verzekeringen afsluiten.”

Naast het maken van rapportages en jaarplannen, kan men met het platform ook dagelijkse administratieve taken uitvoeren. Bijvoorbeeld het registreren en accorderen van uren, het automatisch opmaken en versturen van facturen en het vergoeden van extra onkosten. Overal is aan gedacht.

Schijnzelfstandigheid

,,Een andere reden om het platform te gebruiken is om schijnzelfstandigheid te vermijden”, stelt Vlugt. ,,Alle zzp’ers worden uitgebreid gescreend en ook de opdracht zelf wordt met behulp van een opdrachtverklaring gecontroleerd. Repay HRM werkt met modelovereenkomsten die zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. Zo weet je zeker dat je op een verantwoorde manier zzp’ers inhuurt en geen risico loopt op naheffingen.”

''Wanneer er sprake is van schijnzelfstandigheid ben je als werkgever verantwoordelijk voor het inhouden en betalen van loonheffing''

Hans Vlugt, directeur Repay HRM

Wanneer is er sprake van schijnzelfstandigheid?

Bij schijnzelfstandigheid, ook wel verkapt dienstverband of fictieve dienstbetrekking, noemt de zelfstandige zichzelf zzp’er, maar is hij/zij in feite een werknemer. Het gevolg is dat je door de overheid wordt gezien als werkgever en dat je met terugwerkende kracht loonheffing moet betalen. De zzp’er loopt ook risico’s. Zo kan de zelfstandige onder andere zijn/haar fiscale voordelen verliezen, omdat bijvoorbeeld het urencriterium niet meer wordt gehaald.

De wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) beschrijft de regels omtrent de arbeidsrelatie die de zzp’er en opdrachtgever met elkaar aangaan. In deze wet staat dat er sprake is van schijnzelfstandigheid wanneer aan de drie criteria van een arbeidsovereenkomst wordt voldaan:

  • persoonlijke arbeid: het werk wordt uitgevoerd door de betreffende persoon;
  • loon: de betreffende persoon wordt betaald voor de werkzaamheden;
  • werkgeversgezag: de opdrachtgever/werkgever bepaalt de aard van de werkzaamheden en heeft het recht om toezicht te houden op de werkzaamheden.

''Met ons platform ben je verzekerd van een zorgeloze samenwerking''

Hans Vlugt, directeur Repay HRM

Wanneer aan de drie criteria wordt voldaan, ontstaat er van rechtswege een dienstverband. Het maakt dus niet uit of je het zelf een zzp-opdracht noemt. Het recht bepaalt of er sprake is van loondienst. ,,Dankzij de screening van zzp’ers en het gebruik van modelovereenkomsten weet je dat alles conform wet- en regelgeving is geregeld”, zegt Vlugt.

Zorgeloze samenwerking

,,Of je nu een zzp’er bent of een zzp’er wilt inhuren, met ons platform ben je verzekerd van een zorgeloze samenwerking”, meent Vlugt. ,,De wereld rond zzp verdient meer duidelijkheid en dit platform zorgt daarvoor. Alle administratieve, juridische en financiële zaken met betrekking tot het inhuren van zzp’ers zijn gebundeld. Dat maakt het makkelijker én leuker om met hen te werken.”

Meer informatie? Kijk op https://www.repay.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws