Nieuws Actueel

Blogtop 5: 1 aprilgrap is goedkoop scoren

96 kilometer file op de A2? Blogger Liselotte Kraanen trapte er met open ogen in. Deze 1 aprilgrap werd de aanzet voor haar gouden blog op DeOndernemer.nl. "Wanneer je als bedrijf een goeie 1 aprilgrap maakt, ben je even populair. Maar als je de meerwaarde van autistische mensen erkent, creëer je een sterk bedrijf én inspireer je mensen.", schrijft zij. Ze scoorde er het meest gelezen blog mee van de voorbije week. Bekijk hieronder welke pennenvruchten de lijst completeren.

De Ondernemer 8 april 2016

Files 5

1. Liselotte Kraanen - De linkshandige Whopper vs werknemers met een autistische stoornisTerwijl ik vanochtend samen met mijn collega in de auto zat, richting het werk met de radio op de achtergrond, keken we elkaar met grote ogen aan toen we lucht kregen van de monsterlijke file van 96 kilometer op de A2. ‘Ha, zijn wij toch maar even mooi in het Oosten gebleven’, zeggen we tegen elkaar. ‘Zulke files heb je niet snel in het mooie, groene Twente!’.

2. Fred Rutgers - De fut is eruit, de moed is verlorenJe gaat het pas zien als je het door hebt! Deze wijze uitspraak van de onlangs overleden voetballegende Johan Cruijff is zo raak dat ik hem deze week graag citeer. Ook voor retailondernemers heeft deze uitspraak veel waarde. Ze staan er soms de hele dag met hun neus bovenop, maar het dringt niet tot ze door. Tijdens mijn bezoeken aan winkels merk ik regelmatig dat winkeliers een beetje moegestreden zijn. De fut is eruit. Ze lijken vaak de moed al een poosje geleden te hebben verloren, en dat is zonde!

3. Marieke van Dijk - Organiseer jouw lummeluurtje op het kantoorDe tandarts met een onwelriekende adem en gaten in zijn gebit. De onderwijzer die na 20 jaar beseft dat zijn eigen ontwikkeling heeft stil gestaan. De hartchirurg die adviseert om te stoppen met roken en aangeeft dat hij uit ervaring weet hoe lastig dat is. Het reclamebureau dat geen reclame voor zichzelf maakt en ten onder gaat. Typische voorbeelden van organisaties en mensen die je vertellen hoe het zou moeten, maar zelf niet acteren naar die waarheid. Niet uit onwil. Niet uit gebrek aan kennis. Soms is het gewoon lastig om de ‘letter van de wet’ te volgen.

4. Fennard Drenth - Ondernemen is kansen zienJe hoort het zo vaak: om te ondernemen moet je kansen pakken. Natuurlijk is dat waar. Wel is er één ding voor nodig. Je moet kansen kunnen zien om ze te pakken. Klinkt heel logisch. Toch wil ik vertellen dat het niet altijd logisch is.

5. Thorvald Lutje Beerenbroek - Bent u zeker van uw zaak?Vorig week viel mijn oog op een nieuwsitem bij Omroep Gelderland: 'Uitvaartoplichters' uit Apeldoorn voor de rechter: eis zes maanden cel. Een tweetal van 26 en 51 jaar zouden ruim 3600 klanten van het failliete uitvaartbedrijf Vienalis een nepfactuur hebben gestuurd. Slachtoffers moesten een bedrag van 125 euro binnen 48 uur betalen onder dreiging van incassokosten en rentes.