Nieuws Actueel

Dit zijn de rijkste Nederlandse sporters, Verstappen slechts 11e

Ieder jaar brengt Quote het vermogen van de rijkste Nederlanders in kaart. Ook hebben zij een speciale lijst met sporters. Het valt het AD op: Max Verstappen, toch een wereldster in een miljoenensport, staat 'slechts' op de elfde plaats.

Sportredactie AD | Foto: ANP 28 mei 2018

Max verstappen exact talent 1968 1

1. Kenley Jansen (30): 86 miljoen euro

Honkbal is 'big business' in de Verenigde Staten, dus is het niet geheel onlogisch dat Kenley Jansen zich de rijkste sporter van Nederland mag noemen met een geschat vermogen van 86 miljoen euro.

2. Arjen Robben (34): 58 miljoen euro

Al bijna tien jaar is Arjen Robben een onmisbare pion bij Bayern München. De Man van Glas tekende inmiddels nieuw contract bij de Rekordmeister. Het huidige vermogen van de vleugelspeler wordt geschat op 58 miljoen euro.

Lees ook: Dit zijn de rijkste jonge ondernemers van Nederland

3. Andrelton Simmons (28): 47 miljoen euro

Net als de primus in deze lijst een honkballer, al komt de in Curacao geboren Simmons uit voor de Atlanta Braves. Tekende in 2014 een zevenjarig contract dat hem 58 miljoen dollar had moeten opleveren, maar door de dalende dollarkoers blijft Simmons steken op 'slechts' 47 miljoen euro.

4. Robin van Persie (34): 46 miljoen euro

Met een banddikte geklopt door Simmons voor een 'podiumplaats' in de lijst. Van Persie boerde goed bij Manchester United en Fenerbahce. Oude liefde roest echter niet, dus heeft het er alle schijn van dat RvP bezig is aan zijn laatste klus bij Feyenoord.

5. Wesley Sneijder (33): 37 miljoen euro

Na 133 interlands nam Wesley Sneijder afscheid van Oranje. Na een mislukt avontuur bij OGC Nice besefte de kleine middenvelder dat het allerhoogste niveau op zijn 33ste te hoog gegrepen was. Sneijder verkaste daarop naar Al-Gharafa in Qatar.

Lees ook: De BV Max: scoren als wereldmerk

6. Nigel de Jong (33): 30 miljoen euro

Zijn passages bij Ajax, HSV, AC Milan en Galatasaray legden De Jong geen windeieren. Nu staat de 'Karate Kid' op de loonlijst bij het Duitse Mainz.

7. Klaas-Jan Huntelaar (34): 29 miljoen euro

Keerde net als generatiegenoot Van Persie recent terug naar zijn oude liefde, zij het bij aartsrivaal Ajax. Al lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers hem de 6,5 miljoen euro kunnen geven die hij bij Schalke 04 kreeg.

8. Ryan Babel (31): 21 miljoen euro

Na enkele mindere jaren beleeft Ryan Babel zijn tweede jeugd bij het Turkse Besiktas. Naast speelminuten bij Oranje wordt de Nederlander ook financieel niet slechter van zijn leven in Turkije. Naar verluidt harkt de vleugelspeler 2,1 miljoen euro per jaar binnen, exclusief bonussen. Voor elk punt gaat er nog eens vierduizend euro naar Babel's rekening.

Lees ook: Hoe Jeff Bezos op één dag 12 miljard dollar verdiende

9. Rafael van der Vaart (35): 18 miljoen euro

Een oude bekende. Van der Vaart werd dit jaar Deens kampioen met FC Midtjylland met welgeteld zes speelminuten. Zijn eerdere passages bij onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur zorgen er echter voor dat Van der Vaart niet zal omkomen van de honger.

10. Gregory van der Wiel (30): 18 miljoen euro

Na een beloftevolle start van zijn carrière, met onder meer een WK-finale in 2010, staat Van der Wiel nu op de loonlijst in Canada bij Toronto FC. Voetballend misschien geen hoogvlieger, maar een dik jaarsalaris maakt ongetwijfeld veel goed.

11. Max Verstappen (20) 15 miljoen euro

De Benjamin in de lijst. Een wereldster in de miljoenensport die de Formule 1 is, maar heeft zowel op sportief als financieel gebied nog potentieel om te groeien. Zijn jaarsalaris bij Red Bull bedraagt 6 miljoen euro, voor elk WK-punt mag de Limburger nog eens 50.000 dollar op zijn rekening bijschrijven.