Nieuws Actueel

200 banen extra bij Coolblue Tilburg

Henk Snijders 3 februari 2016

Coolbluebezorgenlimburg

Webwinkel Coolblue groeit gestaag. Het distributiecentrum in Tilburg wordt al weer uitgebreid. Het oppervlak wordt ruim verdubbeld. Als in het derde kwartaal van dit jaar de nieuwe hal van 36.000 vierkante meter in gebruik wordt genomen, heeft het bedrijf een magazijn van in totaal zo’n 60.000 vierkante meter. Dan komen er ook zeker 200 banen bij, een verdubbeling van de werkgelegenheid. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Coolblue biedt in Tilburg nu werk aan zo’n 193 personen. Coolblue streek in het voorjaar van 2013 neer in Tilburg. Het is een online retailer waarin ruim driehonderd webshops zijn verenigd en zeven fysieke winkels, onder meer in Eindhoven. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam, waar ook een distributiecentrum voor kleine spullen is.

Lees ook: Coolblue bezorgt de wasmachine voortaan zelfOnlineversie van het klassieke warenhuisOp het Tilburgse bedrijventerrein Vossenberg II is in september vorig jaar een loods van 25.000 vierkante meter in gebruik genomen. Die wordt nu fors uitgebreid. Prologis is de ontwikkelaar van de DC’s. Het is niet uitgesloten dat Coolblue nog verder gaat groeien in Tilburg. Er is nog voldoende grond om uit te breiden, tot wel 100.000 vierkante meter aan toe. Bij de aankondiging van de uitbreiding bracht Coolblue het nieuws naar buiten dat de onderneming start met het zelf bezorgen van grotere goederen. Het gaat dan om wasmachines, drogers en grote televisies. "Goederen waar twee man voor nodig zijn om ze te bezorgen”, aldus eindbaas Pieter Zwart van Coolblue. "We proberen onze dienstverlening zo optimaal mogelijk te laten zijn.”

Sinds oktober 2015 heeft Coolblue proefgedraaid met de eigen bezorgdienst. De eigen bezorgers rijden de eerste tijd alleen in Brabant en een stukje van Limburg. Het is volgens Zwart de bedoeling om aan het eind van het jaar in heel Nederland te bezorgen. Nu gaan de vijftien busjes rijden vanaf het distributiecentrum in Tilburg. "Als we in heel het land gaan bezorgen, rijden er vijftig blauwe busjes rond.” Dat gaat dan gebeuren vanuit een paar overslagpunten door het land. In 2015 behaalde Coolblue een omzet van 555 miljoen euro. Onlangs voegde het bedrijf webshops op het gebied van koken, verlichting, fitness, speelgoed en outdoor aan het assortiment toe. Zwart verwacht in 2018 de grens van 1 miljard euro aan omzet te passeren.