Nieuws Actueel

'AaBe Fabriek bedreiging voor stadshart'

In de AaBe Fabriek openen vandaag vier winkels uit de Blokkerstal die ook in de binnenstad zitten. Dat schrijft het Brabants Dagblad. „De vernieuwing van het stadshart komt te laat.”

Stephan Jongerius | Sander Verhoeven / Beeld Werkt 1 september 2016

Aabee

Vanaf vandaag zitten ze gebroederlijk op een rijtje in het monumentale deel van de AaBe Fabriek: Blokker, Xenos, Intertoys en Big Bazar. Naast de Leen Bakker, de vijfde Blokkerformule die er al eerder de deuren opende.

„Dit wordt een bedreiging voor de binnenstad”, denkt Renske Spijkers. Ze was jaren bedrijfsleidster bij Blokker in de Heuvelstraat, maar maakt nu de overstap naar het grootschalige winkelcentrum waar de bezoekers beschikken over gratis ruime parkeergelegenheid. „Ik heb bewust gekozen om hierheen te gaan, de stroom zit er al goed in. De Lidl hier hoort al bij de best draaiende van het land.”

A-merkenDe nieuwe Blokker is ingericht in de nieuwe formule: een heldere en transparante indeling van de winkels; met een kiosk in de winkel waar mensen online alle producten kunnen bestellen die ze niet in de winkel kunnen vinden. En dat zijn vooral A-merken.

Door een stap opwaarts te maken hoopt de keten uit de verdrukking te komen waar ze door de Action steeds meer inraakte. „Die oorlog winnen we nooit. Voor rotzooi moet je elders terecht , wij onderscheiden ons met kwaliteit”, stelt Spijkers.

Bizarre huurprijzenLang werkzaam in de binnenstad, juicht ze de aanstaande transformatie daar toe. „Maar ik vrees dat die te laat komt. Het werk heeft zijn tijd nodig, ondertussen gaan de ontwikkelingen zo snel. Door de bizarre huurprijzen in de binnenstad neemt de leegstand steeds meer toe. Mensen gaan steeds meer naar andere Brabantse steden. Het zal er best mooi uitzien straks, maar mensen komen niet alleen voor de looks.”