Nieuws Actueel

Aan tafel, en dan?

Het sollicitatiegesprek; een onmisbaar onderdeel bij de werving van nieuw personeel. Maar hoe kom je erachter of de persoon aan de andere kant van de tafel geschikt is?

Martin Steenbeeke 21 april 2017

Bob van den Berg van Tjellens

Bob van den Berg van Tjellens Loopbaan Professionals adviseert om goed gebruik te maken van referenten. De ‘testimonials’ van oud-werkgevers helpen om te kijken wat de competenties en motieven van sollicitanten zijn.“Vermeld bij de vacaturewerving al dat je referenties wilt. Dat werkt als een filter want kandidaten die wat willen verbergen, zullen niet zo snel reageren. Je krijgt eerlijke sollicitanten aan tafel.”

Martin Steenbeeke

Lees ook: Werkgever moet 50-plus vaker uitnodigen voor sollicitatie

“Vervolgens vraag je aan de hand van het cv of ze een belafspraak met een aantal oud-werkgevers kunnen regelen. Dat scheelt je kostbare tijd en bovendien vallen sollicitanten met slechte referenties af. Die lukt het niet om een afspraak te regelen of je krijgt voor hen nadelige informatie. Al met al ontstaat er zo een completer beeld.”