Nieuws Actueel

Aandacht voor voedselverspilling bij Horecava

Duurzaamheid, beleving en het tegengaan van voedselverspilling krijgen dit jaar veel aandacht tijdens de Horecava, de vakbeurs voor restauranthouders en cafébazen. De 61e editie van de Horecava is van 9 tot en met 12 januari in de Amsterdamse RAI, de vorige editie trok 63.000 bezoekers.

ANP 6 januari 2017

Horecava 1065

Onder het motto ’Proef de toekomst’ kunnen ondernemers ideeën opdoen hoe zij kunnen inspelen op de wensen van consumenten. Consumenten willen eerlijk en echt voedsel dat dichtbij is geproduceerd. Bezoekers vinden dat belangrijker dan veel ondernemers denken, aldus beursmanager Luuk Scholte. Volgens hem gaan de vele technologische ontwikkelingen hand in hand met ambacht en duurzaamheid.

Ervaringen

Voedselverspilling staat centraal op een speciaal plein. Ondernemers delen er hun ervaringen met het terugdringen van voedselverspilling en het opnieuw gebruiken van afval. Karretjes halen bij standhouders afval op dat in een grote machine tot compost wordt verwerkt.

Tips

Ook worden tips gegeven waar ondernemers wat aan kunnen hebben, zoals werken met simpele en minder uitgebreide menukaarten en het aanpakken van waterverspilling. Ter plekke kan bijvoorbeeld soep worden geproefd die is gemaakt van resten groente. Op de beurs wordt verder informatie gegeven over gezonde streekproducten en koks bereiden twee keer per dag gerechten met gerechten uit hun regio.

Gerelateerde artikelen:

Lokale super wil via app af van voedselverspilling