Nieuws Actueel

Aantal bezoekers kringloopbedrijf verdrievoudigd

Sinds Kringloopbedrijf De Beurs in Tubbergen de deuren van de nieuwe locatie vlak naast de basiliek opende, is het aantal bezoekers verdrievoudigd. "We zijn blij", laat vestigingsleider Hans Tijink van De Beurs tijdens het openingsfeest weten aan De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 26 mei 2016

Kringloop stockpixabay

"Aanvankelijk werd soms argwanend gereageerd nadat bekend werd dat De Beurs in hartje centrum zou komen. Inmiddels hoor je dat steeds minder. Het stoffige imago dat kringloopwinkels vroeger hadden, is verdwenen. Ons assortiment bestaat uit trendy spullen voor een lage prijs. We hebben stylistes in dienst die de winkel inrichten."

SfeerEén van hen is Marion Hoek uit Deurningen. In Denekamp richtte ze de winkel van De Beurs regelmatig in en ook voor de vestiging in Tubbergen is ze gevraagd. ,,Er heerst een erg prettige sfeer in de winkels. Het is ook nog eens leuk werk om te doen, aangezien je van tevoren niet weet welke spullen worden ingebracht en je gaat gebruiken."

WiegBurgemeester Mervyn Stegers van de gemeente Tubbergen verrichtte met het doorknippen van het lintje de officiële opening en ook hij is enthousiast. "Tweedehands goed wordt tegenwoordig 'cradle to cradle', ofwel in het Nederlands van wieg tot wieg, genoemd. Dat is niet voor niets want veel spullen zien eruit als nieuw. Ik vind het mooi zoals het hier is gedaan is. Deze locatie krijgt veel meer publiek dan de vorige plek aan de Oldenzaalseweg. Dat is tevens goed voor de overige winkels in het dorp, want daar trekken ze echt wel naar toe."

KledingDe Beurs in Tubbergen heeft na de verhuizing de kledingafdeling flink uitgebreid. Alle kleren die binnenkomen, worden door hun eigen sorteercentrum 'Annatex' uitgezocht.

AanbodTruus ter Haar uit Fleringen snuffelt graag tussen de kledingrekken bij De Beurs. ,,Ik houd er wel van, allemaal verschillende spullen bij elkaar. Kleding, woonaccessoires, een stoel; van alles heb ik er gekocht."

De burgemeester pleegt na enig rondkijken een telefoontje. "Mijn zoon zoekt een andere fiets", legt hij uit. "Ik zag er hier één staan, die is perfect, versnellingen, alles erop en eraan. Hij komt vanmiddag gelijk langs om te kijken."