Nieuws Actueel

Achterhoek Arena weer discotheek

Club Déjàvu wordt de nieuwe naam van de discotheek Achterhoek Arena in Dinxperlo. De vernieuwde disco opent eind januari of februari de deuren, meldt de Gelderlander.

Gerco Mons 29 december 2016

Discotheek 3

De vorige huurder had de discotheek aan de Anholtseweg in februari 2015 omgedoopt tot Club Xero. Dit werd nooit een succes, waardoor precies een jaar geleden de discotheek failliet verklaard werd. Sindsdien is het stil rond de Achterhoek Arena, maar daar komt nu dus een einde aan.

De Roskam

De eigenaren van restaurant de Roskam in Aalten willen de discotheek nieuw leven inblazen. De afgelopen maanden is het pand flink verbouwd. Deze week heeft de gemeente Aalten de initiatiefnemers een vergunning gegeven voor de heropening van de discotheek.

Chic

"We willen de discotheek vooral een wat chiquere uitstraling geven", vertelt woordvoerster Karolina Albert. Naast een discotheek krijgt Club Déjàvu ook een eetgelegenheid. "In de weekeinden willen we vooral onze bezoekers de mogelijkheid geven een hapje te eten. Maar daarnaast komt er doordeweeks ook een afhaal- en bezorgservice." Albert houdt de spanning er nog in als het gaat om muziekkeuzes, dj's, leeftijd van bezoekers en de aankleding van de discotheek.

Roemrucht verleden

De uitgaansgelegenheid aan de Anholtseweg heeft een roemrucht verleden. Jarenlang trokken in de weekeinden duizenden jongeren naar de Achterhoek Arena. Na de eeuwwisseling kwam daar langzaam maar zeker de klad in. Diverse nieuwe eigenaren hebben nog geprobeerd er nieuw leven in te blazen. "We kennen de geschiedenis", laat Albert weten. "Het wordt een mooie uitdaging om Déjàvu tot een succes te maken. We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Aan de verbouwing zal het volgens Albert niet liggen. "Daar zijn we bijna mee klaar. De organisatie rond de avonden wordt nog belangrijker. Daar willen we absoluut geen fouten in maken. En dat zal ook niet gebeuren."

Gerelateerde artikelenLimburgse discotheek beste van NederlandHerrie in de stad: kan dat nog? De Ziggo Dome legt members in de watten