Nieuws Actueel

Achterhoeks bedrijf legt drijvend zonnepark aan

Coöperatie Lingewaard Energie heeft de aanleg van het Drijvend Zonnepark Lingewaard gegund aan Tenten Solar BV uit Lichtenvoorde, aldus De Stentor.

Van onze redactie 1 februari 2017

Zonnepanelengoed

Het Achterhoekse bedrijf heeft veel ervaring op dit terrein, onder meer in de agrarische sector, het MKB, de overheid en de particuliere markt.Tenten Solar Zonnepanelen BV wordt zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als de installatie van het drijvend zonnepark op het gietwaterbassin in het tuinbouwgebied Next Garden. Voor een periode van 15 jaar verzorgt het ook het onderhoud.

Uniek project

De komende weken worden de definitieve technische, organisatorische en financiële aspecten in detail uitgewerkt. Het Drijvend Zonnepark Lingewaard is is een voor Europa uniek project door de combinatie van schaalgrootte, 6000 panelen met een opbrengst van 1,8 miljoen kWh, en een drijvende constructie op het waterbassin.

Subsidie

Enkele weken geleden kwam de noodzakelijk SDE+subsidie voor het project af. De duurzaam geproduceerde stroom wordt door de coöperatie verkocht aan het Nijmeegse energiebedrijf Huismerk Energie. Die zorgt er vervolgens voor dat de op het zonnepark geproduceerde stroom daadwerkelijk in de regio geleverd wordt.

Foto: Stock