Nieuws Actueel

Action geeft winkelcentrum een oppepper

Vooral lokale ondernemers zorgen voor minder leegstand in Winkelcentrum Malden na de komst van Action. Dat schrijft De Gelderlander.

Jasper van Gruijthuijsen | Foto: Theo Peeters 10 februari 2017

Action 1065

Door het 'Actioneffect' is er minder leegstand in Winkelcentrum Malden en komen er meer bezoekers. Dat zegt makelaar Bas Claase over de komst van de discounter afgelopen zomer naar het winkelcentrum. Claase is ook bestuurslid van de Vereniging Beheer Openbaar Gebied (VBOG), waarin winkeliers van het winkelcentrum zijn verenigd. Hoewel hij geen cijfers heeft, komen er volgens Claase meer bezoekers. Daarvan profiteren vooral de 'voedselzaken', zoals Bakker Bart.

Reuring

Daarnaast is er minder leegstand in het winkelcentrum. Voor de komst van de discounter stonden er zes zaken leeg. Nu twee. Claase: "Ik mag niet mopperen, maar ik had gehoopt dat er nog meer interesse zou zijn. Ik had meer reuring verwacht."

Volgens Claase stoppen enkele zaken op termijn. Maar de reservebank zit minder vol dan de makelaar had gehoopt. "Ik had verwacht dat het makkelijker was landelijke partijen over de streep te trekken. Maar dat valt tegen. De invulling gebeurt vooral door lokale partijen."

Kans

Zo openen Marlies Schumans (45) en Nicole Kersten (47) uit Malden vandaag de dameskledingwinkel LEV-Mode, nadat ze gisteren al een proefdag draaiden. De winkel zit tegenover de Action. Kersten: "We wilden daarom per se in dit pand zitten."

Kersten treedt in de voetsporen van haar vader Joop Kersten, die jarenlang een fietsenzaak had in het winkelcentrum. Ze volgde net als Schumans de opleiding 'retail textiel' en werkte daarna onder meer in de winkel van haar vader. Toen die er dertien jaar geleden mee stopte, stapte ze over naar Jan Kooij 2Wielers in Nijmegen. Haar baan daar heeft ze onlangs opgezegd. "Ik heb altijd gezegd: 'Als ik groot ben, begin ik voor mezelf.' Ik ben nu groot genoeg." Dat veel kledingzaken het moeilijk hebben, ziet ze juist als een kans. "Hoe meer er omvallen, hoe meer ik erin geloof."