Nieuws Actueel

Adidas stelt verwachtingen bij vanwege coronalockdowns China

Het Duitse sportartikelenmerk Adidas stelt opnieuw de verwachtingen bij voor het gehele jaar. Adidas zegt dat het herstel van de Chinese markt veel zwakker verloopt dan gedacht door de coronalockdowns in het land. Ook denkt Adidas dat de vraag naar zijn sportschoenen, kleding en andere producten in andere markten onder druk kan komen door de hoge inflatie, omdat consumenten daardoor meer de hand op de knip kunnen houden. Tot dusver zijn daar nog geen duidelijke tekenen van, aldus de onderneming uit Herzogenaurach.

ANP 26 juli 2022

ANP260722196 1

Adidas verlaagt zijn prognose voor de omzetgroei in het gehele jaar en zei verder dat de winst dit jaar zal uitkomen op circa 1,3 miljard euro. Eerder rekende het bedrijf op een winst die uit zou komen aan de onderkant van een bandbreedte tussen de 1,8 miljard en 1,9 miljard euro. Ook de prognose voor de winstmarge werd neerwaarts bijgesteld omdat het bedrijf overtollige voorraden voor lagere prijzen zal moeten verkopen. In mei kwam Adidas ook al met een verlaging van de verwachtingen.

De resultaten in het tweede kwartaal lagen volgens Adidas wel iets boven de eigen verwachtingen, mede geholpen door een sterke verkoop in westerse markten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws