Nieuws Actueel

AF-KLM heeft 2,3 miljard euro opgehaald met aandelenverkoop

Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft bijna 2,3 miljard euro aan vers kapitaal opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het bedrijf gaat het geld vooral gebruiken om de tijdens de coronacrisis ontvangen staatssteun sneller terug te betalen en de balans te versterken.

ANP 14 juni 2022

ANP140622050 1

De kapitaalvergroting werd al in februari aangekondigd. Er werden in totaal meer dan 1,9 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. De Nederlandse staat deed mee met de aankoop. Daardoor bleef het belang van de Nederlandse overheid in Air France-KLM onveranderd op 9,3 procent. Ook de Franse staat deed mee. Frankrijk heeft 28,6 procent van de aandelen in handen en is daarmee de grootste aandeelhouder van Air France-KLM.

Daarnaast heeft de Franse containervervoerder CMA CGM zich ingekocht bij Air France-KLM, voor een belang van 9 procent. Die aankoop is onderdeel van een langjarige luchtvrachtdeal die Air France-KLM met CMA CGM heeft gesloten.

Zakenpartners China Eastern Airlines en Delta Air Lines deden ook mee met de aandelenemissie. Zij hebben hun belang ongeveer gehalveerd omdat ze een deel van hun rechten op de emissie aan CMA CGM verkochten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws