Nieuws Actueel

Ahold Delhaize rekent op hogere winst dit jaar

Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in de eerste negen maanden van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet. De onderneming profiteerde onder andere van de duurdere dollar, maar zag ook de omzetten in winkels die langer dan een jaar open zijn stijgen. Het bedrijf verhoogde verder de verwachtingen voor het hele boekjaar.

ANP 9 november 2022

ANP091122070 1

Ahold Delhaize zette een omzet van 22,4 miljard euro in de boeken. Dat was op jaarbasis 9,1 procent meer als je wisselkoerseffecten buiten beschouwing laat. Maar door de duurdere dollar gingen de opbrengsten bij elkaar met bij 21 procent omhoog. Supermarkten van het concern wisten in de meetperiode de vergelijkbare verkopen met gemiddeld 7,9 procent op te voeren.

Ahold merkt met name dat de verkopen in de Verenigde Staten robuust waren. In Europa was er volgens het bedrijf weer sprake van groei ondanks de moeilijke vergelijkingsbasis met een jaar eerder toen het bedrijf uitstekend presteerde. De onlineverkopen stegen met bijna 17 procent.

De onderliggende winst van het bedrijf kwam uit op 696 miljoen euro. Dat was ruim een kwart meer in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Europa merkte het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com dat de marges wat onder druk stonden door de hogere energieprijzen en uitdagende macro-economische omstandigheden.

Voor het hele jaar rekent Ahold Delhaize op een dubbelcijferige winstgroei, waar eerder op een percentage tussen de 4 en 6 procent werd gerekend. Het concern kondigde verder aan vanaf volgend jaar voor 1 miljard euro aan eigen aandelen in te gaan kopen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws