Nieuws Actueel

Al twintig jaar verliefd op de wijnwinkel

Met het overnemen van de Vughtse Wijnkoperij gaat de droom van Naomi Bisschop in vervulling, schrijft het Brabants Dagblad. "Ik ben helemaal gepassioneerd van wijn."

Kees van der Zandt | Foto: Roy Lazet 12 september 2016

Wijnwinkel

"Dit is een goede wijn met een heerlijke afdronk. Ik weet zeker dat hij in de smaak zal vallen", zegt Naomi Bisschop (54) deze vrijdagmorgen, als zij een fles rode huiswijn verkoopt aan een klant. Het blijkt voor een verjaardag te zijn. Bisschop is sinds deze week de nieuwe eigenares van de Vughtse Wijnkoperij aan de Koestraat in die plaats.

De winkel blijkt echter allesbehalve nieuw voor haar. Want ze is er al twintig jaar klant en werkte er de afgelopen 1,5 jaar samen met de vorige eigenares Marianne Timmermans-Kluijtmans. "Toen ik twintig jaar geleden vanuit het midden van het land naar Vught verhuisde en voor het eerst hier kwam, was ik als wijnliefhebster meteen verliefd op deze zaak", zegt Bisschop. "Vanwege het grote assortiment aan wijnen en het deskundige advies dat ik er steeds kreeg van eigenares Marianne en het personeel was ik destijds verkocht. Het was voor mij echt een droom om ooit zelf een wijnspeciaalzaak te gaan runnen. Want ik ben helemaal gepassioneerd van wijn. Achter iedere soort zit wel een verhaal en een bepaalde cultuur. Wijn is voor mij dan ook veel meer dan het drinken van alcohol. Het is vooral het genieten en beleven van een prachtig natuurproduct."

Droom

Met de overname van de Vughtse Wijnkoperij ging deze week haar droom in vervulling. Ze benaderde de vorige eigenares om de zaak over te nemen. "Marianne vond gelukkig dat ik haar wel zou kunnen opvolgen vanwege mijn fascinatie, liefde voor wijn en mijn kennis", zo blikt ze terug.

"De afgelopen anderhalf jaar heb ik in deze winkel gemerkt dat dit werk echt op mijn lijf is geschreven. Ik vind het geweldig om dagelijks klanten te mogen adviseren bij de aankoop van wijn. De meeste klanten blijken behoorlijk deskundig en weten heel goed wat ze willen. De wijncursussen die ik heb gevolgd komen me dan ook heel goed van pas. Daarnaast bracht ik de afgelopen jaren een bezoek aan wijnboeren in onder meer Argentinië, Oostenrijk, Duitsland, Chili en India. Heel mooi en leerzaam om de cultuur en de mensen achter de wijnen te leren kennen."\

Bredere ingang

De nieuwe eigenaresse wil het assortiment en de service van de Vughtse Wijnkoperij behouden. "Bij elke wijnsoort kunnen de klanten een beschrijving krijgen. Die service houden we graag zo", zegt Bisschop. "Wel willen we dat onze winkel voortaan beter bereikbaar is. Met een bredere ingang en ook de mogelijkheid om onze wijn online te bestellen."