Nieuws Actueel

Alibaba opent kantoor in Nederland

De Chinese uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba opent een kantoor in Nederland. Alibaba in de Benelux komt onder leiding te staan van voormalig Blokker-topman Roland Palmer, schrijft het AD.

Van onze redactie 11 mei 2016

Alibaba 2

Het bedrijf wil Europese merken en producten van kleine en grote bedrijven introduceren bij de Chinese consument. ,,In China is mede door de economische groei een grote vraag naar producten uit Nederland en België die bekendstaan om de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen'', aldus Alibaba.

Eerder opende de onderneming al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

TaobaoAlibaba beschikt over meerdere webwinkels zoals het in China zeer populaire Taobao. In Europa is het bedrijf al actief via de site Aliexpress, waarop het mogelijk is om goedkope Chinese producten te kopen.

100 miljoenDe Nederlandse consument kocht afgelopen jaar al voor meer dan 100 miljoen euro bij Chinese webwinkels. Dat bedrag blijft stijgen. Momenteel zijn het nog vooral jongeren die in China kopen.

Met name Chinese webwinkels zijn in trek bij de steeds populairder wordende buitenlandse webshops, liefst 23 procent van de buitenlandse online aankopen gaan naar sites als Alibaba. ,,Denk aan kleine elektronica, gadgets, telefoonhoesjes" , aldus Jongen.