Nieuws Actueel

Hoe deze 13-jarige miljoenen winst maakt met haar eigen snoepbedrijf

Alina Morse was amper 7 jaar oud toen ze op het idee kwam om snoep te maken die niet schadelijk was voor haar tanden. Van haar ouders kreeg ze nauwelijks snoep omdat het goedje haar tanden te veel zou beschadigen. Op 13-jarige leeftijd maakt de Amerikaanse Alina ongeveer 2 miljoen dollar winst per jaar met haar eigen snoepbedrijf Zollipop, schrijft het AD.

Jolien Meremans | Foto: Twitter 26 juni 2018

Alina miljonair AD twitter

,,Waarom kunnen we geen gezonde lolly maken die goed is voor mijn tanden, zodat ik wel snoep mag eten?'', vroeg de 7-jarige Alina in 2012 aan haar vader. Alina besloot die dag om een nieuwe snoepsoort uit te vinden die niet schadelijk is voor de tanden.

Gezonde glimlach

Het gezin van Morse spaarde ongeveer 7500 dollar om het bedrijf te kunnen financieren bij de start. Volgens Alina duurde het ongeveer twee jaar om de producten te ontwikkelen. Dat deed ze in samenwerking met haar tandarts en mondhygiënist. Het doel was om de perfecte snoepproducten te maken die niet alleen goed smaakten, maar die de consument ook gezonder lieten glimlachen.

De ingrediënten in de producten die Zollipop verkoopt, zijn onder meer xylitol en erythritol. Die elementen beschrijft Morse als volledig natuurlijke suikervrije zoetstoffen die de pH-waarde in de mond verhogen en het tandglazuur juist versterken.

Lees ook: 'Succesvolle snoepsite Dropwinkel.eu vervijfvoudigd omzet door goede reviews'

Fruitsmaken

De eerste Zollipops werden in 2014 verkocht en momenteel verkoopt het bedrijf haar producten in grote warenhuizen, waaronder Walmart, Kroger, Whole Foods en Amazon. De prijzen op Amazon voor de producten van Zollipop variëren van ongeveer 6 tot 17 dollar. Morse heeft drie verschillende assortimenten ontwikkeld: Zollipops, Zolli Drops en Zaffi Taffy, met de smaken aardbei, ananas, druif, framboos, kers en sinaasappel.

Ondanks haar leeftijd staat de Amerikaanse tiener haar mannetje. ,,Als ik in een verkoopbijeenkomst ben, ben ik geen schattig meisje en zo word ik ook niet gezien door zakenmensen", betoogt ze. ,,Ik zit daar om te onderhandelen, een deal te maken of hun vragen te beantwoorden." Toch wordt ze niet altijd serieus genomen door haar collega's. ,,Sommige mensen zijn nog erg bekrompen en realiseren zich niet dat sommige kinderen net zoveel kunnen als volwassenen, als ze er maar vol voor gaan."

Daarom wil Morse, ondanks het feit dat ze nu al steenrijk is, toch nog naar de universiteit om daar meer kennis over het bedrijfsleven op te doen.