Nieuws Actueel

'Als klein meisje speelde ik al reisbureautje'

Sleutelmoment: Grote en kleine momenten bepalen iemands leven.

Wouter ter Haar 1 april 2016

Sanne 8

Sanne Appelhof (29) heeft een reisbureau voor persoonlijk advies op maat. Ze werkt op afspraak, waar en wanneer haar klanten dat willen. 'Internet kun je 's avonds niet bellen of te spreken krijgen.'

1. Jeugddroom"Ik heb altijd een eigen bedrijf willen hebben. Dat is een droom sinds mijn jeugd. Als klein meisje bladerde ik al in reisgidsen en speelde ik reisbureautje. Toen ik in de reiswereld werkte, bleef het kriebelen. Afgelopen zomer ben ik op franchisebasis als zelfstandige begonnen. Het bevalt heel goed. Ik kan mijn eigen tijd indelen en energie steken in de wensen van mijn klanten."

2. Laptop"Eigenlijk zit mijn hele bedrijf in mijn laptop. Daarmee doe ik al het werk. Als franchiser maak ik gebruik van het netwerk en de voorzieningen van Holland International en straks TUI. Maar ik kan alles beslissen en reisjes, dagtripjes, vakanties of complete rondreizen helemaal zelf organiseren en regelen. Van een nachtje Amsterdam tot en met een rondreis naar Australië met een paar dagen op het strand van Fiji."

3. Kick"Ik geloof heilig in het leveren van maatwerk. Daar hebben mensen behoefte aan. Ook willen ze de mogelijkheid hebben om een reis te plannen op het moment dat het hen uitkomt. Alles van A tot Z organiseren, dat is het leukst. Dat levert ook de meeste waardering op. Het geeft een enorme kick als mensen blij en tevreden zijn."

Sanne Appelhof is geboren en opgegroeid in Schaijk, ging in Ravenstein naar de middelbare school en volgde een toeristische opleiding in Oss. Daarna werkte ze bij diverse reisbureaus en -organisaties. Afgelopen zomer begon ze als franchiser haar Holland International Reisbureau at Home. Ze woont nu in Arnhem.