Nieuws Actueel

Amazon steekt 1 miljard in elektrische voertuigen

Amazon trekt minstens 1 miljard euro uit om zijn Europese vloot van transportmiddelen te elektrificeren. Zo wil Amazon tegen 2025 ruim 10.000 elektrische bestelbusjes in Europa hebben. Nu heeft Amazon 3000 elektrische busjes in gebruik. Ook wil de internethandelaar de komende jaren meer dan 1500 elektrisch aangedreven vrachtwagens aanschaffen voor gebruik in Europa.

ANP 10 oktober 2022

Amazon heeft al een order gedaan bij de fabrikant van elektrische voertuigen Rivian voor 100.000 busjes. Daarnaast gaat Amazon ook investeren in infrastructuur voor elektrisch rijden, door duizenden oplaadpunten in Europa te plaatsen. Verder zal geld worden gestoken in zogeheten 'micro mobility centers' in Europese steden. Het is de bedoeling dat deze kleine distributiecentra worden verdubbeld in aantal. Nu heeft Amazon in meer dan twintig steden van die centra. Vanuit die locaties kunnen bestellingen geleverd worden met elektrische fietsen of door bezorgers te voet.

Amazon wil met deze stappen de uitstoot verlagen. Het Amerikaanse bedrijf heeft een doelstelling om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Topman Andy Jassy stelt dat deze ambitie "aanzienlijke en aanhoudende" investeringen nodig heeft.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws