Nieuws Actueel

'Overheid moet als grootste werkgever voorbeeld geven met compensatie inflatie'

De overheid moet het goede voorbeeld geven en werknemers compenseren voor de hoge inflatie. Die oproep komt van de vier overheidscentrales die bij elkaar dertig overheids- en onderwijsbonden en daarmee ruim een miljoen ambtenaren vertegenwoordigen. Volgens de ACOP FNV, CCOOP, AC en CMHF moet de overheid niet vergeten dat ze zelf ook werkgever is. Zij stuurden premier Mark Rutte een brief met het verzoek om meer loon.

ANP 13 september 2022

Inflatie loon overheid kabinet werkgever

Foto: Shutterstock

Jean Debie, voorzitter van AC, noemt het niet meer dan logisch dat het kabinet het goede voorbeeld geeft. Ook omdat ambtenaren de gevolgen van de sterke prijsstijging merken. Hij wijst op het huidige inflatiecijfer van 9 procent wat volgens Debie uitnodigt voor een compensatie voor de koopkracht van ambtenaren. Bas van Weegberg, voorzitter van koepel SCO, meent dat de overheid als grootste werkgever van Nederland zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "Het kan niet zo zijn dat het kabinet werkgevers oproept om de lonen nu snel te verhogen en zelf achterover gaat leunen", stelt hij.

In Nederland werken ruim een miljoen ambtenaren, onder meer in het onderwijs, bij de politie, het Rijk, gemeenten en Defensie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws