Nieuws Actueel

American Airlines praat met Boeing en Airbus over megadeal

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines wil een deel van de oudste toestellen vervangen door nieuwe modellen van Boeing en Airbus. Ingewijden zeggen tegen persbureau Bloomberg dat de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten onderhandelt over een megadeal van honderd tot tweehonderd kleinere toestellen. Een woordvoerder van American Airlines bevestigt tegenover Bloomberg dat er gesprekken lopen met Boeing en Airbus over "onze behoefte" aan kleinere vliegtuigen voor de tweede helft van dit decennium.

ANP 2 augustus 2023

ANP020823177 1

De deal is volgens de ingewijden nog lang niet rond, ondanks dat de onderhandelingen al maanden bezig zijn. Het zou gaan om Boeing 737 MAX-toestellen en vliegtuigen van het type Airbus A321neo.

American Airlines bezit ruim 250 vliegtuigen van bijna twintig jaar oud. Het wordt steeds duurder om deze toestellen te onderhouden.

Andere luchtvaartmaatschappijen hebben recent grote bestellingen geplaatst bij Boeing en Airbus. Afgelopen juni bestelde het Indiase IndiGo een recordaantal van vijfhonderd toestellen bij Airbus. Air India sloot kort daarna ook een deal met Airbus voor 250 vliegtuigen en met Boeing voor 220 toestellen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws