Nieuws Actueel

Amerikaanse tv-ploeg filmt bij Delftse ondernemer

Het Amerikaanse televisieprogramma House Hunters maakte afgelopen week opnames in Delft. In het programma wordt een Amerikaans stel gevolgd dat een woning zoekt in Delft, zo schrijft het AD.

AD 22 juli 2016

Kek 1065

Naast de woningen filmde de televisieploeg onder meer bij de terrasboot van het Stads-Koffyhuis aan de Oude Delft en bij Kek, de koffie- en lunchzaak aan de Voldersgracht.

New YorkDe crew van House Hunters bestelde de hele week koffie en drankjes bij Kek. Later in de week kwam de voltallige filmploeg er lunchen en besloot toen om de koffie- en lunchzaak ook op te nemen in het programma.

,,Ze hebben hier gefilmd, daarvoor moesten we allemaal een verklaring ondertekenen zodat ze het uit kunnen zenden", vertelt Kek-eigenaresse Leonie Hulselmans. ,,De producer zei: als je er ooit over denkt om een vestiging in New York te openen, hier is mijn kaartje. Heel Amerikaans, maar wel ontzettend leuk."

PromotieDoor de zoektocht van de twee expats uit Colorado krijgen de Amerikaanse tv-kijkers straks ook een goed beeld van Delft. ,,Ik denk dat het een goede promotie is voor onze stad", zegt Hulselmans. ,,We hebben niet heel veel Amerikaanse toeristen op bezoek, dus wie weet hoe dat na de uitzending is."

Of het effect echt merkbaar is, is pas over een tijdje te zeggen. De uitzending is over een halfjaar op de Amerikaanse televisie te zien. Dan wordt ook duidelijk voor welke woning het stel kiest.