Nieuws Actueel

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie

India wordt gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Dat denken Amerikaanse autoriteiten die hierover hun zorgen hebben geuit aan India.

ANP 13 augustus 2022

ANP130822100 1

Volgens een hoge bestuurder van de Indiase centrale bank zouden de Verenigde Staten erachter zijn gekomen dat een Indiaas schip in het geheim op volle zee lading overnam van een Russische olietanker. Daarna zou de lading naar een haven aan de Indiase westkust zijn gebracht om verder te kunnen worden verwerkt en verscheept. In verwerkte vorm zou de olie uiteindelijk naar New York zijn gestuurd.

Dit soort praktijken zijn in strijd met de Amerikaanse sancties tegen Rusland. Die strafmaatregelen heeft Washington ingesteld om Rusland te bewegen te stoppen met de oorlog in Oekraïne.

Het is de eerste keer dat autoriteiten in India publiekelijk toegeven dat er Amerikaanse zorgen zijn over geheime omzeiling van de sancties. De Indiase regering doet niet mee aan de maatregelen tegen Rusland en heeft de "speciale militaire operatie" van de Russen in Oekraïne niet veroordeeld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws