Nieuws Actueel

Animatie: shoppen in voormalig postkantoor Neude

Om het kooplustige publiek alvast in de stemming te brengen om te gaan winkelen heeft ontwikkelaar ASR gisteren een video naar buiten gebracht van het toekomstige shoppinggedeelte van het oude postkantoor aan de Neude in Utrecht, schrijft het AD.

Diane Hoekstra 29 april 2016

Animatie postkantoor neude

Aan de kant van de Oudegracht, de achterkant van het pand, komt het gedeelte met winkels. Ook komt er een foodmarkt in het monumentale pand.

Openbare bibliotheek Maar het monumentale gebouw gaat voor een groot deel ruimte bieden aan de openbare bibliotheek die nu nog huist aan de Stadhuisbrug. De bibliotheek heeft tijdenlang met ASR onderhandeld over de invulling van het gebouw. Meerdere keren konden de verhuisplannen niet doorgaan omdat de bibliotheek de financiering niet rond kon krijgen. Maar een jaar geleden kwamen de partijen toch tot een akkoord.

Glazen puiDe welstandscommissie gaf onlangs definitief groen licht voor het ontwerpplan met een glazen pui aan de achterzijde. De verbouwing begint waarschijnlijk begin 2017, waarna de deuren voor het publiek medio 2018 opengaan.