De Arnhemse Anne-Marije begon haar bedrijf vijf jaar geleden. Tijdens haar hbo-opleiding humanresourcemanagement stond ze er al bij stil dat oudere werkzoekenden lastig bemiddelbaar zijn. ,,Ik vond het onacceptabel dat deze mensen consequent weggezet worden als een probleemgroep. Het gaat tenslotte om een steeds groter wordende groep. Iemand moest de handschoen oppakken, vond ik."
competenties en toegevoegde waarde
Anne-Marije gaat bij de zoektocht niet uit van een cv, maar van competenties en toegevoegde waarde. Van de 150 mensen die zich jaarlijks bij haar melden, weet ze 75 procent weer aan het werk te krijgen. ,,Door te netwerken hebben we toegang tot vacatures die voor kandidaten niet zichtbaar zijn. Dat hebben we voor op het UWV. Vergis je niet: 80 procent van de beschikbare banen komt niet naar buiten als vacature, maar gaat via via."
Kandidaten
Haar verdienmodel richt zich op de instroom van kandidaten. Een kandidaat of diens (voormalige) werkgever betaalt vaak vanuit een sociaal plan of een ontslag- of transitievergoeding.
Doelgroep
Het kost wel de nodige inspanning haar cliënten van hun scherpomlijnde ideeën over contract, salariëring en arbeidsvoorwaarden af te helpen. ,,We spreken over een kieskeurige doelgroep. Die kieskeurigheid is heel goed te begrijpen. Deze mensen hebben gewerkt in jaren dat de arbeidsmarkt er anders uitzag. Bovendien hebben zij hun levensstandaard op hun inkomen van toen gebaseerd. Maar ze moeten zich niet blindstaren op hoe het was. Er zijn veel nieuwe manieren om met werkgevers samen te werken. Als ze daarin meegaan, heb ik werk voor ze.''
50company.nl
Gerelateerde artikelen
Mourad (26) begon voor zichzelf na maanden werkloosheid
'Tinder' voor senioren blijkt hit in Rotterdam