Nieuws Actueel

ANVR: Transavia creatief met oplossingen rond vluchten

Transavia gaat creatief te werk om oplossingen te vinden voor het verminderen van het aantal vluchten vanaf Schiphol, vanwege de beperkingen die de luchthaven heeft opgelegd. Dat zegt directeur Frank Oostdam van reisbranchevereniging ANVR. Het is volgens Oostdam vooral belangrijk dat het aantal annuleringen zoveel mogelijk wordt beperkt door Transavia.

ANP 22 juni 2022

ANP220622213 1

Transavia annuleert tussen 7 juli en 14 augustus 240 vluchten vanaf Schiphol vanwege de drukte en het personeelstekort op het vliegveld. Daardoor worden ruim 13.000 boekingen getroffen. Voor 70 procent daarvan is een vervangende vlucht gevonden, bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven. Van de overige 30 procent is het ticket geannuleerd.

Transavia heeft onder meer gekeken naar bestemmingen waar meer dan één keer per dag op wordt gevlogen en bestemmingen die ook via andere luchthavens te bereiken zijn. Oostdam stelt dat de maatschappij zoveel mogelijk heeft gezorgd voor alternatieven. Transavia kondigde eerder ook al aan minder tickets voor de zomer te verkopen om zoveel mogelijk teleurstelling te voorkomen.

Volgens Oostdam is het natuurlijk wel een drama voor mensen van wie de vluchten komen te vervallen. "Maar dat is niet de schuld van Transavia", aldus de ANVR-voorzitter. De ANVR is namens reisorganisaties bezig met een schadeclaim tegen Schiphol vanwege de chaos op de luchthaven en het schrappen van vluchten. Oostdam stelt dat eind augustus duidelijk wordt hoe groot de schadeclaim zal zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws