Nieuws Actueel

Apple begint over twee jaar met in VS geproduceerde chips

Apple bereidt zich voor om chips die zijn gemaakt in de Verenigde Staten te gaan gebruiken in zijn toestellen. Op dit moment komt verreweg het grootste deel van de halfgeleiders voor iPhones en MacBooks uit Azië, maar in 2024 moeten de eerste exemplaren van een nieuwe fabriek in de staat Arizona klaar zijn. Dat heeft topman Tim Cook volgens financieel persbureau Bloomberg gezegd tijdens een bezoek aan Duitsland.

ANP 16 november 2022

Ook in Europa verwacht Cook chips in te kopen naarmate "de plannen hiervoor duidelijker worden". Apple wil minder afhankelijk worden van productie in Azië. Zo komt 60 procent van de benodigde processors nu uit Taiwan. Daar is TSMC, de belangrijkste chipleverancier van Apple, gevestigd. "Het maakt niet uit wat je denkt. Als 60 procent van een specifieke plek afkomstig is, is dat waarschijnlijk geen goede strategische positie", aldus Cook in Duitsland.

Behalve de TSMC-fabriek bij Phoenix die over zo'n twee jaar klaar zal zijn, overweegt de Taiwanese chipproducent er volgens zakenkrant The Wall Street Journal nog een grote fabriek te bouwen voor miljarden dollars. De Amerikaanse overheid biedt subsidies voor meer chipproductie in eigen land om zo minder afhankelijk te worden van Aziatische landen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws