Nieuws Actueel

Apple verwacht miljoenen iPhones minder te maken

Techconcern Apple verwacht dit jaar miljoenen iPhones minder te kunnen produceren dan oorspronkelijk was voorzien. Persbureau Bloomberg stelt dat het bedrijf zeker 3 miljoen toestellen van de types iPhone 14 en iPhone 14 plus minder zal produceren. De lagere productie zou volgens ingewijden vooral met een dalende vraag te maken hebben.

ANP 7 november 2022

ANP071122042 1

Het bedrijf gaat nu uit van 87 miljoen apparaten dit jaar, waar eerder op de productie van zeker 90 miljoen van de nieuwste iPhones werd gerekend. Wat het bedrijf parten speelt zijn de goedkopere alternatieven waar consumenten zich op richten. Bijkomend probleem voor Apple is een coronabesmetting een van de fabrieken in China, waardoor de productie is verstoord.

Apple meldde zondag dat de productie van zijn hoogwaardige iPhone 14-modellen, de Pro en Pro Max, lager uitviel dan eerder was voorzien. Het bedrijf zei echter dat de vraag naar de Pro en Pro Max modellen sterk bleef, zonder in te gaan op de vraag naar de iPhone 14 en 14 plus modellen. Eerder zette Apple een streep door plannen om de productie van zijn nieuwste iPhones op te voeren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws