Nieuws Actueel

Argentijnse specialiteit uit Schiedam naar WK in Cordoba

Het Schiedamse stel Cock den Breejen en Ati Bastiaanse is zo bedreven in het maken van de Argentijnse specialiteit choripán, dat ze zijn uitgenodigd deel te nemen aan de Mundial Choripán 2016 - een heus WK - op 19 maart in het Argentijnse Córdoba. Dat schrijft het AD woensdag.

Sandra Don | Foto: Rinie Boon 2 maart 2016

Choripan 1065

Hun variant van het broodje worst, dat ze in hun restaurant La Salita volgens Argentijns recept en dito producten bereiden, geldt als de favoriet van de Argentijnse ambassadeur. ,,Argentijnen zijn sowieso altijd verbaasd als ze onze choripán proeven. Dat je zoiets in Nederland kunt kopen, horen we vaak,'' vertelt Den Breejen. "Ik zeg altijd dat Argentijnen niet hoeven te betalen als ze bij het eten niet aan hun moederland denken. Maar dat is nog nooit gebeurd. Bij de eerste hap hebben ze al heimwee. Een mooier compliment kun je niet krijgen."

EerOp aandringen van de Argentijnse ambassadeur meldden de Schiedammers zich bij de organisatie in het Zuid-Amerikaanse land. Als enige niet-Argentijnse deelnemer zijn ze toegevoegd aan de lijst van 26 restaurants die het op 19 maart tegen elkaar opnemen.

"Dat is natuurlijk al een hele eer," vindt Den Breejen. "Het wordt echt een avontuur. Zeg maar gerust: de dood of de gladiolen, haha. Ik verwacht niet dat we gaan winnen, maar we zullen ze wel een poepie laten ruiken."

MáximaOf Koningin Máxima ook al een keer heeft geproefd van de befaamde lekkernij, die in Argentinië op elke hoek van de straat te koop is? "Daar kan ik helaas niets over zeggen," luidt het diplomatieke antwoord van Den Breejen. "Ik ga haar wel een brief schrijven. Zou het geweldig vinden als zij een keer met haar dochters een broodje bij ons in Schiedam komt eten."

Het stel zal tijdens het verblijf in Argentinië een blog bijhouden op de website: www.lasalita.nl.