Nieuws Actueel

Arjan Erkel begint B&B De Hofboog in hipster-Rotterdam

Toeristen kunnen voortaan overnachten in het epicentrum van hip en rauw Rotterdam. Ex-gijzelaar Arjan Erkel en zijn vrouw Amina openen de eerste bed and breakfast in de Hofbogen, meldt het AD.

Jitske-Sophie Venema | Foto: Sanne Donders 2 januari 2017

Arjan erkel bed breakfast boogjes

Is het híer? In de bakstenen muur zit geen enkel raam. Naast de zwarte garagedeur hangt een gescheurde poster. Verder is er niks te zien. Klopt het adres wel?

Urban gevel

Arjan Erkel gniffelt bij de gedachte aan de eerste reactie van zijn toekomstige klanten. ,,Zij weten bij aankomst natuurlijk niet dat achter deze urban gevel een mooie bed and breakfast zit."

Hipsterkoffiebarren

Voortaan kun je overnachten tussen de hipsterkoffiebarren, restaurants en kunstenaars. Erkel en zijn vrouw Amina zijn de eersten die één van de bogen onder het Hofpleinspoorviaduct transformeerden tot slaapplek: b&b De Hofboog.

Opgeknapt

Erkel, die sinds 2002 de dubieuze eer heeft 's lands bekendste ex-gijzelaar te zijn, speelde al langer met het idee een bed and breakfast te beginnen. Met zijn vrouw voegde hij de daad bij het woord toen ze zagen dat het gebied in Rotterdam-Noord wordt opgeknapt.

Meer leven

,,Rotterdam is in opkomst en het lijkt ons gaaf om bij te dragen aan het aantrekkelijker maken van de stad. Gelukkig bleek de verhuurder ook te porren voor een overnachtingsplek. Hij wil gewoon heel graag meer leven brengen in dit gebied."

Cadeau

Toch kregen ze hun nieuwe hobby - zo noemen ze de b&b - niet zomaar cadeau. Het door hen gehuurde gewelf was er niet goed aan toe. ,,We hebben zes maanden geklust en het is nog niet af."

Wenteltrap

In de hofboog is plek voor vijf gasten. In de lichte open ruimte springt de houten vide in het oog. In de nok prijkt een antieke patrijspoort. ,,Het liefst vervang ik de steile houten trap nog voor een ronde wenteltrap", zegt Erkel.

Verbazing

Gasten kunnen ontbijt bijboeken, al is het bakken van eieren niet waar de uitbaters het meest naar uitkijken. ,,Ik verheug me vooral op het ontvangen van gasten en hun verbazing als de zwarte deuren opengaan. Hen vertellen over de geschiedenis van deze plek en ze enthousiast maken over de stad... dát vind ik het leukst."

Proef

De bed and breakfast opent officieel in maart, maar het echtpaar draait nu al proef. Erkel: ,,Wij vinden het uitdagend om nieuwe dingen te proberen. Als het niet lukt, jammer dan. Zo speel ik ook nog met het idee om met een stuk over vrijheid de theaters in te gaan." Dan, lachend: ,,Misschien begin ik een hotel, als de b&b bevalt."