Nieuws Actueel

ASML haalt nieuwe president-commissaris weg bij AkzoNobel

Nils Andersen, voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel, stapt op bij het verfconcern en gaat aan de slag in dezelfde functie bij chipmachinefabrikant ASML. "Wij betreuren het ten zeerste hem te zien gaan", staat in een verklaring van AkzoNobel.

ANP 23 november 2022

ANP231122089 1

De Deen werd in 2018 benoemd tot voorzitter en legt zijn functie neer bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in april 2023. Bij ASML zijn ze blij met de overstap van Andersen. "Nils brengt een schat aan ervaring mee die hij heeft opgedaan tijdens zijn uitgebreide internationale carrière", aldus het concern.

Andersen was eerder topman van scheepvaartconcern A.P. Møller-Maersk en bierbrouwer Carlsberg. Tegenwoordig vervult hij meerdere commissariaten. Zo is hij ook nog president-commissaris van Unilever.

ASML wil Andersen voordragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen, met het voornemen om hem na zijn benoeming tot voorzitter te kiezen. Voor Gerard Kleisterlee en Rolf-Dieter Schwalb loopt de termijn in april af en zij zullen dan uit de raad stappen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws