Nieuws Actueel

Autobranche denkt dat autoverkopen volgend jaar licht aantrekken

De Nederlandse autoverkopen trekken volgend jaar waarschijnlijk licht aan ten opzichte van dit jaar. Met die voorspelling zijn autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gekomen.

ANP 20 oktober 2022

Parkeerplaats autos

Foto: ANP.

Ze gaan ervan uit dat er in 2023 zo'n 340.000 nieuwe personenwagens op kenteken kunnen worden gezet. Voor dit jaar ligt de prognose nog op 300.000 tot 320.000 registraties.

Dat het volgend jaar iets beter zal gaan met de verkopen baseren de brancheorganisaties op de overheidssteun om huishoudens en bedrijven tegemoet te komen in hun energierekening. Ze denken dat het consumentenvertrouwen daardoor weer iets kan herstellen.

Lees ook: Onbegrensd denken en handelen: is Lightyear op de juiste weg?

Leveringsachterstanden inlopen

Daarnaast lijkt het erop dat een deel van de autofabrikanten zijn leveringsachterstanden kan gaan inlopen, omdat de levering van chips, onderdelen en grondstoffen weer wat lijkt op te krabbelen. Dit jaar drukken wereldwijde leveringsproblemen nog sterk op de cijfers.

Ook de verkoop van bestelauto's komt volgend jaar waarschijnlijk iets hoger uit. Voor dit jaar rekent de branche nog op 67.000 verkochte exemplaren, volgend jaar moeten dat er 70.000 zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws