Aangeboden door Citymarketing Tilburg

Branded Content Automotive

Crossyn biedt automotivebranche inzicht met data

Crossyn bouwt sinds 2016 met succes aan een ecosysteem van 'Smart driving solutions'. Met krachtige partners als Interpolis, Nationale Nederlanden, Shell, BMW, Aon en Bovag ontwikkelen ze innovatieve diensten en producten onder white label (dus niet onder eigen merknaam). Dit kan nergens anders zo goed als in Tilburg, volgens Erik Kamps, oprichter en ceo. Door het verzamelen van data en het toepassen van datamining voorziet Crossyn verzekeraars, fleets en dealergroepen van essentiële informatie om efficiënter en effectiever te werken. Maar ook om vervoer duurzamer te maken. Een mooie missie dus. Vanwege de impact die ze hiermee maken is Crossyn uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal.

De Ondernemer 19 december 2019

Crossyn Tilburg Marketing

Impact maken

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het initiatief staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Zij zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Toegevoegde waarde

De ambitie is een Europese marktspeler te worden, met Aon is getekend om Europa in te gaan. We willen vooral veel toegevoegde waarde bieden, waarbij de techniek een middel is, geen doel”, duidt Erik. ,,We kijken naar doelgroepen en wat we kunnen doen voor verzekeraars, fleets en dealers om die toegevoegde waarde te brengen, bijvoorbeeld op het gebied van voorspellen van onderhoud of CO2-reductie. Zo zijn we met Shell bezig hoe je berijders kunt helpen de CO2 te reduceren en brengt Interpolis een verzekeringsproduct, Slim op weg hulp, waar wij nauw bij betrokken zijn.”

''Scrum, agile wat nu toverwoorden zijn is hier het water dat uit de kraan komt''

Erik Kamps, oprichter en ceo Crossyn

Water uit de kraan

,,Als we het over Tilburg hebben dan denken we aan Fuji, zijn we sterk in logistiek en blij met Tesla. Maar ik denk dat we vergeten dat we tot hele snelle conceptontwikkeling kunnen komen. Scrum, agile wat nu toverwoorden zijn is hier het water dat uit de kraan komt. Standaard, hoef je niets voor te doen, dat doen we al. Hoe we hier samenwerken is waar mensen in de rest van Nederland nu mee bezig zijn, bijvoorbeeld met het opzetten van labs. Bij T-mobile zie je het Futurelab, bij Nationale Nederlanden zie je het Sparklab. Dit alles om creatief, scrumachtig te werken. Dit doen we in Tilburg al 20 jaar en geeft ons dus eigenlijk een voorsprong. Ik denk dat dit echt uniek is en dat we dit veel meer naar buiten moeten brengen. Ook waar we mee bezig zijn in de Spoorzone; Plan-t, MindLabs, Lochal. Steden zijn daar jaloers op. Hier draai je de kraan open en het komt eruit.”

Lees het complete verhaal van Erik op makeitintilburg.com