Nieuws Automotive

Daarom was het bij ondernemer Fieten voor (bijna) iedereen gratis tanken

Automobilisten die op eerste Paasdag verkleed als paashaas, kip of paasei hun auto voltankten, hoefden bij 44 tankstations de brandstof niet te betalen. Voorwaarde was dat ze een selfie maakten tijdens het tanken.

AD 5 april 2021

Fieten tankstation pasen

Foto: Regionieuws Hoogeveen.

De actie duurde slechts een half uur, maar toch was het voor tientallen klanten reden genoeg om het verkleedpak van zolder te halen en de tank vol te gooien. Directeur Richard Fieten van de gelijknamige tankstation-keten, zei tegen RTV Oost dat de actie wat vrolijkheid moest geven.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten tijdens Pasen 2021

Bij een tankstation in Nijverdal werd volgens de regionale omroep gretig gebruikgemaakt van de actie. ,,Ik kom hier elke dag tanken”, zei een klant verkleed als lichtbruine paashaas tegen RTV Oost. ,,Dus elke dag hoorde ik erover. Dan moet ik er toch gebruik van maken?” Een andere klant had ook een paar jerrycans gevuld. ,,In de tank van mijn motor kon maar vijf liter”, gaf hij als verklaring.

Hoeveel de actie gaat kosten, is nog niet bekend. De actie gold bij alle tankstations van het bedrijf, op zo’n 44 plekken in het land. ,,We hebben van tevoren berekend hoeveel mensen er in een half uur kunnen tanken en hoeveel slangen en pompen we hebben", zegt Fieten. ,,Maar toch vrees ik dat het een duur geintje kan worden.” Klanten die een foto van zichzelf maakten en de bon inleverden, kregen binnen een dag tot vijftig liter brandstof terugbetaald.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws