Nieuws Automotive

Toyota Proace Electric is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022

De Toyota Proace Electric is door een onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. De titel gaat hiermee voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen. De bestelwagen van Toyota is met voorsprong geëindigd voor de nummers twee en drie; Mercedes-Benz eSprinter en Peugeot e-Expert.

Van onze redactie 25 november 2021

Toyota Proace Electric is Bestelauto van het Jaar 2022

De Toyota Proace Electric, winnaar Bestelauto van het jaar 2022, heeft de keuze uit twee krachtige accupakketten: 50 of 75 kWh.Foto: Toyota

De jury stond stil bij de uitgebreide garantiebepalingen van de winnende e-bestelauto ‘tot wel een miljoen kilometer en tot 15 jaar voor het accupakket, wat sterk bijdraagt aan de waardevastheid’. ,,Positief is verder het uitgebreide gamma dat de keuze biedt uit drie lengtes, waaronder een versie met dubbele cabine”, aldus het juryrapport. ,,Toyota toont zich verder innovatief met het aanbieden van kant-en-klare, speciale uitvoeringen die direct bij de dealer ‘uit de prijslijst’ besteld kunnen worden.”

Edward Dijkhuizen, Manager Toyota Professional: ,,Ondernemers twijfelen soms over de aanschaf van een batterij-elektrische bedrijfswagen, maar dat is in dit geval absoluut niet nodig. De Proace Electric is uiterst praktisch en voldoet aan alle eisen van de moderne ondernemer. Belangrijk hierbij is de dealerorganisatie; klanten helpen de omslag te maken, daar draait het bij ons om.”

Lees ook: Overstappen naar elektrisch rijden? Zo pak je het aan!

In het juryrapport staat verder dat de Toyota Proace Electric heel goed scoort op meerdere belangrijke onderdelen, zoals: functionaliteit, brandstofkosten, comfort, rijeigenschappen en uitstraling. Ook wordt de professionele dealerorganisatie van Toyota genoemd die op de jury een zeer stabiele indruk maakt.

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota importeur Louwman & Parqui, staat stil bij dat laatste: ,,Net zo belangrijk vind ik de erkenning voor onze dealers die voor de klant de belangrijkste schakel zijn en alle service verlenen rondom de Proace. Het was een bewuste keuze om voor de eerste Battery Electric Vehicle van Toyota een bestelauto te selecteren, vooral in het kader van verduurzaming van stedelijke logistiek.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws