Nieuws Actueel

Bèèèh-truien voor trotse Schapenkoppen

Ze zijn nog maar 3 weken onderweg en al door hun eerste voorraad heen. Bart van der Brugge en Bernhard van den Ende veroveren menig Dordts schapenkoppenhart met hun truien die ze verkopen onder de naam Sheeps. In het AD vertellen ze er over.

ILSE VAN DRIEL 14 maart 2016

Sheeps 2

"Het zou natuurlijk geweldig zijn als we van de zomer op het terras zitten en we allemaal Dordtenaren met onze truien voorbij zien lopen", fantaseert de 20-jarige Bernhard hardop. Een droom die zomaar eens werkelijk zou kunnen worden als de mannen doorgaan in het tempo dat ze nu te pakken hebben.

'Dit is hem'Nog geen maand geleden stuurt Bernhard een appje naar Bart, met een voorstel voor de opdruk van de truien. "Midden in de nacht, maar ik wist meteen, dit is hem", vertelt Bart (20) over de kreet die nu prijkt op de sweaters: bèèèh. Samen schaven ze het ontwerp hier en daar nog een beetje bij en hakken dan de knoop door: ze laten hun eerste partij truien bedrukken voor de verkoop.

Tegelijkertijd gaat hun facebookpagina online, openen ze een webshop en organiseren ze een fotoshoot om de truien te laten zien aan de buitenwereld. Sindsdien komt de ene na de andere order binnen. Bart: "We zitten heel de dag bovenop onze telefoon en sturen elkaar direct een berichtje als er weer een bestelling binnen is. Dat is zo tof om te zien." "En helemaal als het dan iemand is die we niet kennen, dat geeft wel echt een kick", vult Bernhard zijn zakenpartner aan.

Het mag duidelijk zijn dat de twee behoorlijk intensief contact met elkaar hebben. Dat was al zo voordat ze Sheeps lanceerden. "Ik zie Bern vaker dan mijn moeder", grapt Bart. "Maar we kunnen het gelukkig heel goed met elkaar vinden. Ook zakelijk gezien zitten we bijna altijd op één lijn."

Trots op DordrechtSheeps is voor beide jongens de manier om te laten zien dat ze best een beetje trots zijn op hun Dordrecht. Bernhard: "En tegelijkertijd hopen we voor meer verbinding onder Dordtenaren te zorgen. Met de trui kun je laten zien dat je een trotse Schapenkop bent."

"Precies", zegt Bart. "Dordrecht is onze stad en dat dragen we uit. We zijn allebei behoorlijke Dordtenaren, zitten regelmatig bij FC Dordrecht op de tribune. Maar we missen af en toe nog wel een beetje die verbondenheid onderling. Met de truien en van de zomer met onze T-shirts hopen we daar verandering in te brengen."

Ook het feit dat ze nu hun ondernemershart kunnen volgen en concreet aan de slag zijn met een van hun ideeën, drijft hen om echt door te pakken met hun merk. "En we hebben wel honderd ideeën klaarliggen."

Beide jongens volgen een studie waarbij ondernemen hoog in het vaandel staat. Met de kledinglijn kunnen ze hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen. "En het is ook gewoon een kwestie van doen. Zien waar het schip strandt en waar je bij moet sturen als dat nodig is."