Nieuws Actueel

Baas Corendon: ‘Kans is groot dat Lelystad Airport helemaal niet meer open gaat’

De kans is groot dat Lelystad Airport helemaal niet meer open zal gaan als vakantieluchthaven. Dat zegt eigenaar Atilay Uslu van luchtvaartmaatschappij Corendon in het FD. En als het vakantievliegveld wel opengaat, dan zal dat volgens Uslu niet voor 2023 zijn.

Paolo Laconi | Foto: Pim Ras 12 december 2018

Atilay uslu corendon cpimras

Het AD schrijft dat de Corendon-baas niet van plan is te wachten op de openstelling van Lelystad Airport. ,,Ik zou niet weten hoe de situatie op Schiphol dan is. Maar we maken ons niet meer druk en we zien wel van waaruit we dan gaan vliegen.”

Tegenvallers

Lelystad Airport, dat volgens planning in 2020 open zou moeten gaan, moet vakantievluchten overnemen van Schiphol. De openstelling van de nieuwe luchthaven heeft te lijden onder talloze tegenvallers. Al twee keer eerder werd de opening uitgesteld. Vorige week werd bekend dat de Europese Commissie een belangrijke maatregel blokkeert waarmee de minister vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad wil overplaatsen.

Lees ook: Zo leidt Corendon-baas Atilay Uslu zijn team

Maastricht

Maastricht Aachen Airport heeft geprofiteerd van het uitstel van de vakantieluchthaven in Flevoland. Corendon voert sinds begin dit jaar vakantievluchten uit vanaf Maastricht. ,,Wij groeien nu op de vriendelijkste airport van Nederland en onze klanten zijn er heel blij mee. We zetten volgend jaar weer 100.000 man extra op Maastricht”, aldus Uslu in het FD.

Vorig jaar gaf Corendon in de Stentor aan graag vanaf Lelystad te willen vliegen. Tegenwoordig is het bedrijf daar kritischer over. Het wil niet zonder meer haar plek op Schiphol opgeven en naar Lelystad verhuizen.