Nieuws Actueel

Baas ontslaat vuilbekkende telefoniste

Een medewerker maakt haar baas Elze zwart op internet. Wanneer Elze haar erop aanspreekt, beweert de werknemer dat ze erin is geluisd. De baas accepteert dit niet. Wat kan zij doen?

DAS - Recht uit de praktijk 18 oktober 2016

Vrouwsecretaresse1065

Elze is geschokt. Voor haar ligt een chatgesprek van een van haar telefonistes. Ze wordt bitch genoemd en mag allerlei nare ziektes krijgen. Een directe collega trof dit gesprek aan op de computer toen ze de dienst van de telefoniste afloste. Hiermee is voor Elze de maat vol. Ze heeft de telefoniste al eerder gewaarschuwd wegens negatieve uitlatingen.

Elze neemt contact met me op. Ze vertelt dat de telefoniste beweert dat ze de chat had afgesloten. Haar collega moet bewust op zoek zijn gegaan naar informatie om haar een hak te zetten. De hele situatie brengt Elze meer van haar stuk dan ze had verwacht. Het is haar woord tegen dat van de telefoniste. Een procedure voor ontslag op staande voet zou daarom voor beide partijen tot een onzekere uitkomst leiden. Om dat te voorkomen hebben Elze en de telefoniste een vaststellingsovereenkomst gesloten. Met een standaard eindafrekening en een opzegtermijn van drie maanden. Elze is blij dat ze het op deze manier kon afsluiten.

Eva Boon is arbeidsrechtjurist bij DAS. Meer verhalen lezen of een juridische vraag stellen? Ga naar das.nl/rechtuitdepraktijk.