Nieuws Actueel

Bakker in Zwolle gaat uitbreiden met suikervrij ijs

Een bakker die alleen nog maar brood verkoopt, dat is zó 2015. Tim Lubbers van bakkerszaak en lunchroom Everyday Bread... & Coffee in het Zwolse Assendorp verkoopt vanaf dinsdag niet alleen vers brood en koffie, maar ook bolletjes room- en sorbetijs. "In de Randstad is dit de normaalste zaak, maar hier in Zwolle is het nog vrij onbekend." Dit meldt De Stentor.

Van onze redactie 26 mei 2016

Bakkerswinkel zwolle ijs frans paalman

De stap om zelf vers ijs te verkopen, kwam nadat Lubbers ontdekte dat je in de wijk Assendorp nergens terecht kunt voor schep- en roomijs. "Daarvoor moet je echt de stad in, dus ik dacht 'waarom doen wij dat niet'", vertelt de bakker. "We verkopen vers, biologisch en kwalitatief eten en dragen dit hoog in het vaandel. Als we ijs zouden gaan verkopen, moest dit ook van dezelfde, hoge kwaliteit zijn."

SuikervrijDe zoektocht naar het perfecte ijs duurde enkele maanden, maar na een bezoek aan verschillende beurzen, waaronder die in Parijs, vond Lubbers de ideale ijsleverancier in België. "We verkochten al suikervrij en biologisch brood, banket en muffins, maar nu ook suikervrij en biologisch ijs", vertelt Lubbers.

Gezond"In plaats van suiker zit daar de stof zùsto in, op basis van het natuurlijke chichorei. Het ijs bevat daardoor ook nog eens 75 procent minder koolhydraten, zonder dat dat ten koste gaat van de smaak. Het fruitijs bestaat voor 45 procent uit echt fruit en voor het roomijs wordt alleen dagverse melk gebruikt."

SmakenNiet alleen met de ingrediënten maar ook met de smaken wil Lubbers zich onderscheiden van de Zwolse concurrentie. "We verkopen uiteraard publieksfavorieten als aardbei en vanille, maar ook wat bijzondere smaken", zegt hij. "Bij ons kun je bij ook ijs met buffelmozzarellasmaak halen of ijs van cava, peer en perzik."

ExperimentWe rouleren continu met smaken, dus het zou zomaar kunnen dat je straks ook ijs met aspergesmaak bij ons kunt proeven. De ijscorner in onze winkel is een experiment, dus de komende tijd gaan we vooral aftasten of er interesse in is en welke smaken het goed doen."

Meer dan bakkerswinkelLubbers ziet zijn winkel ondertussen steeds verder uitgroeien tot meer dan een bakkerszaak en lunchroom. "Assendorp kent wat dat betreft het perfecte publiek. De mensen hier zijn vernieuwend en proberen graag iets nieuws. Het zou daarom zomaar kunnen dat we in de nabije toekomst nog verder gaan uitbreiden om een heel nieuwe doelgroep aan te spreken."